slab interes / Fuchs očekivao veći odaziv na cijepljenje: 'Ako mene pitate, napravljen je negativan marketing jednom dobrom cjepivu'

Image

Imamo županiju gdje je iskazan interes za svega 16 posto, a i županiju gdje je to negdje oko 46 posto. Grad Zagreb je iznad 40.

21.4.2021.
13:25
VOYO logo

Prije sastanka užeg kabineta Vlade ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs,  komentirao je odaziv prosvjetnih radnika na poziv za cijepljenje

Oktro je kako su podaci oko zainteresiranih za cijepljenje iz sustava obrazovanja obrađeni. Naglasio je kako to ne znači da su liste zatvorene te će se moći prijavljivati i dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po županijama se taj interes razlikuje. Imamo županiju gdje je iskazan interes za svega 16 posto, a i županiju gdje je to negdje oko 46 posto. Grad Zagreb je iznad 40. Moramo uzeti u obzir da je dio prosvjetnih radnika isto tako procijepljen,isto treba uzeti u obzir da je dio prosvjetnih djelatnika koji su imali kronične bolesti cijepljen u prvim akcijama cijepljenja i imamo oko 12 posto djelatnika koji su od početka pandemije preboljeli covid, naglasio je Fuchs.

Na upit  zašto su prosvjetni radnici tako skeptični prema cijepljenju,rekao je: "Ja sam očekivao veći odaziv cijepljenja i sad kad smo došli do faze da je sve posloženo i organizirano, nemamo baš tako idealni odaziv”. Otkrio je da je Dubrovačko-neretvanska županija u kojoj je odaziv najmanji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako mene pitate, napravljen je negativan marketing jednom dobrom cjepivu”, rekao je Fuchs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo