KOLIKO TROŠE PSA Peugeot Citroen / Francuski koncern objavio stvarnu potrošnju svojih modela!

Image
Foto: autozona.hr

Nakon prošlogodišnjih skandala s lažiranjem emisija šetnih plinova, kao i potrošnje goriva, francuski koncern PSA Peugeot Citroen odlučio je objaviti stvarne brojke potrošnje za 30 svojih modela.

12.7.2016.
9:31
autozona.hr
VOYO logo

Francuski koncern PSA Peugeot Citroen objavio je stvarnu potrošnju i za neke od svojih najprodavanijih modela poput Peugeota 308, Citroena C4 Picassa i DS 3, piše Autozona.hr.

Testirani Peugeoti, Citroeni i DS-i u prosjeku su trošili između 1,4 i 2,6 litara na 100 kilometara više od prosječne potrošnje iskazane prema trenutačno važećoj EU normi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSA je odlučio prikazati stvarnu potrošnju kao dio odluke o maksimalnoj transparentnosti svog rada koju su donijeli nakon prošlogodišnjih skandala u autoindustriji s lažiranjem emisija štetnih plinova i potrošnje goriva.

Grupa PSA planira objaviti stvarnu potrošnju za još 20 svojih modela do kraja ove godine, a rade na tome da na svojim internetskim stranicama lansiraju simulator koji će omogućiti vlasnicima i potencijalnim kupcima predviđanje potrošnje njihovih automobila na osnovi stila vožnje i uvjeta na cesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o rezultatima testiranja pročitajte na AUTOZONA.HR.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo