'Nisam u bijegu i ne vučem sa sobom milijun eura'

15.10.2012.
9:00
VOYO logo

"Nisam ni u kakvu bijegu i ne vučem sa sobom milijun eura. A nisam ni na nekakvoj jahti. U Hrvatskoj sam i uskoro ću javnosti predočiti pozadinu cijelog slučaja", poručio je fra Šime Nimac.

Kaže da cijela priča nema veze s onime zbog čega ga razvlače po medijima predstavljajući ga kao kriminalca, te da je slučaj težak milijun eura nadasve "kompleksan i zahtijeva širu elaboraciju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tome što tvrdi kako nije u bijegu te da nije ništa ukrao, svojim nadređenima nije se javio. Nitko ne zna gdje se nalazi, a novca od kojeg se trebala dograditi crkva navodno nema na računu.

Iako i u nedjelju u Franjevačkoj provinciji i Splitsko-dalmatinskoj nadbiskupiji nije bilo moguće doći do službenih informacija o odbjeglom fratru, prema neslužbenim informacijama Crkva smatra da je fra Šime nelegalno prodao 43.000 četvornih metara zemljišta koji se nalaze na šetnici između Baške Vode i Baškog Polja za 23 eura po kvadratu. Nakon toga je milijun eura od prodaje zemljišta navodno podigao s računa u tri navrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislili kako gradi crkvu

"Prodao je župnu zemlju koja nije građevinsko zemljište već se nalazi u zelenoj zoni. Po svemu sudeći nije sve bilo legalno tako da se kupac vjerojatno neće moći uknjižiti na to zemljište", kazao je za Jutarnji list izvor i crkve. Odaju kako je riječ o svećeniku, pa zbog toga nitko nije vidio problem u tome da se diže novac jer se u crkvi sve radi na povjerenju.

"Svi su mislili kako gradi crkvu. Tko bi pomislio da će zbrisati. I u našim krugovima se spominje kako je nestao s nekom ženskom osobom. Nikom se nije javio i ne znamo gdje se nalazi. Razrješenje iz službe nije zatražio", kažu izvori iz crkve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija: Nismo dobili nikakvu prijavu

Iako fra Šimu Nimca njegovi dojučerašnji nadređeni nisu prijavili organima gonjenja, a sam tvrdi da nije ništa zgriješio, policija će u ponedjeljak početi s izvidima ovog nevjerojatnog slučaja.

Ana Čepić iz splitske policije kaže kako do sada nisu dobili nikakvu prijavu protiv Šime Nimca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obzirom na napise u medijima morat ćemo provesti izvide da utvrdimo činjenice i o tome ćemo obavijestiti Državno odvjetništvo. Do sada nije nitko prijavio Nimc", kaže Čepić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo