BILA OZLIJEĐENA / FOTO Po kiši, mraku i niskim temperaturama, HGSS-ovci spašavali strankinju na grebenu Mosora

Image
Foto: HGSS Split

Prema vrhu Mosora je krenulo 40-ak članova HGSS-a i vanjskih suradnika iz svih okolnih ispostava, a u pomoć su pritekli i članovi Stanice Makarska i Dubrovnik. Prvi spašavatelji su do unesrećene stigli već iza 19.30 sati, te su je utoplili u skloništu Vickov stup gdje se žena sklonila zbog kiše i grmljavine koja je zahvatila Mosor. Helikoptersko spašavanje nažalost nije bilo moguće

16.10.2023.
8:30
HGSS Split
VOYO logo

HGSS Split je proteklog vikenda imao nekoliko akcija, no najzahtjevnija je bila ona o kojoj je poziv stigao jučer oko 17:05 sati.

Naime, trebali su spašavati ozlijeđenu stranu državljanku s mosorskog grebena. Preko centra 112 dobili su poziv da je žena ozlijedila nogu na grebenu Mosora, između Velikog kabla i Vickovog stupa, te se ne može samostalno kretati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: HGSS Split

Zbog najave lošeg vremena i mraka, trebalo je brzo reagirati.

"Prema vrhu Mosora je krenulo 40-ak članova HGSS-a i vanjskih suradnika iz svih okolnih ispostava, a u pomoć su pritekli i članovi Stanice Makarska i Dubrovnik. Prvi spašavatelji su do unesrećene stigli već iza 19.30 sati, te su je utoplili u skloništu Vickov stup gdje se žena sklonila zbog kiše i grmljavine koja je zahvatila Mosor. Helikoptersko spašavanje nažalost nije bilo moguće", stoji u njihovom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: HGSS Split

S transportom su krenuli u 20:45 do Gornjeg Sitnog, a tada je krenula padati i kiša i ovu akciju dodatnu zakomplicirala. Došlo je i do pada temperature, no uz velike napore spašavatelja, unesrećena je predana Hitnoj pomoći u 00:40 sati.

Image
Foto: HGSS Split

POGLEDAJTE VIDEO: Spašavali ga 18 sati, on im rekao: 'Šetam po planinama u Ukrajini u japankama'. HGSS-ovac: 'Sreća da je ostao živ'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo