uvođenje reda /

FOTO: Od ponedjeljka centar Zagreba više neće ovako izgledati. Napokon!

Image
Foto: Dalibor Dobrić

Zelene i druge javne površine u centru Zagreba zakrčene su automobilima.

17.5.2020.
11:00
Dalibor Dobrić
VOYO logo

Nakon potresa 22. ožujka u Zagrebu, u centru grada bili su uništeni mnogi automobili na koje su pale fasade, crijepovi i cigle.

Tjednima su mnoga javna i privatna dvorišna parkirališna mjesta bila neupotrebljiva, te je grad u toj izvanrednoj situaciji tolerirao parkiranje stanara na zelenim i drugim javnim površinama po centru, trgovima, nogostupima i parkovima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Odzvonilo divljem parkingu u centru Zagreba

Image

Odzvonilo divljem parkingu u centru Zagreba

Grad je tako postao ogromna divlja parkirna zona, a na mnogim omiljenim zagrebačkim šetalištima, poput Zrinjevca više je automobila nego šetača.

Tome bi 18. svibnja napokon trebao doći kraj, jer je grad najavio da takvo ponašanje više neće tolerirati. Posebno s obzirom na to da je stanarima omogućeno besplatno parkiranje u javnim garažama, a da situaciju koriste mnogi koji imaju nešto za obaviti u centru, pa besplatno parkiraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradska oporba tvrdi da se trebalo puno ranije reagirati na nepropisno parkiranje na javnim mjestima.

"Bilo mi je jasno prvih tjedan dva dok se uklanjala šuta. Možda nije bilo dovoljno mjesta za parking onih građana koji žive u centru no njima je bila otvorena mogućnost besplatnog parkiranja u podzemnim garažama stoga je ovakav kaos s ovakvim parkiranjem još jedan u nizu kaosa", rekao je Renato Petek, zastupnik u skupštini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo