FOTO: / Kako se u Hrvatskoj slavio ulazak u 2014.

Najbrojniji doček upriličen je u Splitu. Novu godinu na Rivi je dočekalo je oko 70.000 ljudi, dok je na zagrebačkom središnjem trgu bilo oko 30.000 ljudi.

1.1.2014.
9:53
VOYO logo

Hladno pivo i gradonačelnik Milan Bandić ispratili su sa Zagrepčanima staru i dočekali novu 2014. godinu uz tradicionalni vatromet na središnjem Trgu bana Jelačića, gdje se okupilo 30-ak tisuća ljudi. Uz središnji doček na Trgu bana Jelačića, Zagrepčani i njihovi gosti dočekali su Novu i na Zrinjevcu, te u Tomićevoj ulici, podno uspinjače. Gradonačelnik Bandić tradicionalno je u ponoć sa sugrađanima odbrojavao posljednje minute stare godine, poželjevši im uspješnu 2014.

Na splitskoj Rivi organiziran je spektakularni doček Nove godine. Svi koji su slavili na najdražoj gradskoj šetnici uživali u glazbi Dino Dvornik Tribute Banda i glazbene skupine Mjesni odbor, a ponajviše u nastupu Zlatana Stipišića Gibonnija koji ih je svojim pjevanjem uveo u novo ljeto. Sve ono što se događalo na velikoj pozornici na Rivi posjetitelji su mogli promatrati i na moru gdje se nalazio golemi videozid od morske vode, širok pet, a visok tri metra. U ponoć se slavljeničkoj masi s pozornice obratio gradonačelnik Ivo Baldasar koji je građanima zaželio sretnu i uspješnu Novu godinu. Baldasar je zatim u Foto klubu Split otvorio tradicionalnu foto izložbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječani i njihovi gosti novu 2014. dočekali su na središnjem organiziranom dočeku na Korzu uz nastupe Quasarra, Massima i Majki, a Opatijce i njihove goste su na Ljetnoj pozornici zabavljali Koktelsi i klapa Nevera.

Utrka u Varaždinu

Varaždinci su tradicionalno u novu godinu ušli utrkom. Točno u ponoć ulicama grada trčalo je oko 250 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Njemačke. Ovogodišnja novost je utrka osoba s invaliditetom koji su se u kolicima natjecali u utrci na tisuću metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tradicija je nastavljena i u Osijeku. 28. put Duško Rudež na Silvestrovo se okupao u rijeci Dravi i tako ispratio staru godinu. 69-godišnjak je nakon izlaska iz vode zaželio sretnu 2014. godinu okupljenim građanima i svim ljudima dobre volje i čista srca.

Više tisuća Dubrovčana i njihovih gostiju na Stradunu su bučno i veselo ispratili staru i dočekali Novu 2014. Točno u ponoć čestitku je uputio i gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, zaželjevši svima najbolje želje i ostvarenje svega onoga što su zamislili u Novoj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo