Izbori za Europski parlament / Flego: 'Žao mi je što populisti i radikali, odnosno krajnja desnica, jačaju'

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Premda mu je drago što su građani prepoznali program Amsterdamske koalicije, zabrinut je zbog mobilizacije desnice i trendova koji su se dogodili u Europi, a koji sada zapljuskuju Hrvatsku

26.5.2019.
20:13
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Nositelj liste Amsterdamske koalicije na europskim izborima Valter Flego, komentirajući u nedjelju navečer u izbornom stožeru IDS-a prve izlazne ankete po kojima ta koalicija dobiva jedan mandat u Europskom parlamentu istaknuo je kako mu je drago što su građanke i građani Hrvatske prepoznali program o kojem su članovi Amsterdamske koalicije govorili diljem Hrvatske.

"Za konačne komentare treba treba još pričekati, no drago mi je što već prve izlazne ankete pokazuju da su građani prepoznali naš program i što su odlučili dati podršku modernom i naprednom kandidatu naše koalicije, koji će ih zastupati u Europskom parlamentu", rekao je Flego.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, vidljiva je mobilizacija desnice i da su trendovi koji su se dogodili u Europi sada zapljusnuli Hrvatsku. Žao mi je što, očito, populisti, radikali, odnosno krajnja desnica jačaju", poručio je Flego dodavši kako će on u Europskom parlamentu zastupati interese otvorene i tolerantne Hrvatske.

U stožeru IDS-a pojavio se i dosadašnji IDS-ov parlamentarac Ivan Jakovčić, koji se nije kandidirao na ovim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo