PRVI PUT U POVIJESTI / Festival u Cannesu otvorio crtić

Na festivalu su i dva hrvatska filma - "Ciao, mama" Gorana Odvorčića i "Tulum" Dalibora Matanića. No, favoriti su Tarantinov "Ingloriuos Bastards" te Almodovarov "Broken Embraces".

14.5.2009.
9:08
VOYO logo

CANNES - Po prvi puta u povijesti Filmski festival u Cannesu je otvorio crtani film. Riječ je o crtiću "Up" redatelja Petea Doctera koji govori o usamljenom djedici koji željan avanture krene na put oko svijeta zakačivši balone za krov svoje kuće.

Na otvorenje su došle brojne zvijezde naoružane 3-D naočalama koje su bile potrebne za gledanje ctrića, a cijeli prostor je bio ukrašen raznobojnim balonima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva projekcija privukla je i brojne obožavatelje koji nisu imali pojma tko će se pojaviti na crvenom tepihu, ali kao da im to nije ni bilo bitno. Crvenim tepihom su tako prošetali ljepotice Alessia Piovan i Eugenia Silva, glumica Tilda Swinton, glumac Jean Rochefort, glumice Robin Wright Penn i Elizabeth Banks te indijska zvijezda Aishwarya Rai sa suprugom.  

Među filmovima koji se očekuju s nestrpljenjem je film kojega nije uspio dovršiti pokojni glumac Heath Ledger "Imaginarium of Doctor Parnassus" Terryja Gilliama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Favoriti su ipak razvikani "Ingloriuos Bastards" Quentina Tarantina u kojemu glumi Brad Pitt te "Broken Embraces" Pedra Almodovara.

U konkurenciji su i dva hrvatska filma - "Ciao, mama" Gorana Odvorčića te u kategoriji Critic's Week "Tulum" Dalibora Matanića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo