DA VAS NE IZNENADI / Evo zašto će danas biti izmijenjen promet u Zagrebu: Čak dva velika događaja u srcu metropole

Image
Foto: Slavko Midžor/Pixsell

Tramvajske linije 6, 13 i 17 do krajnjih odredišta doći preko Vodnikove i Glavnog kolodvora. Prema izmjenama, linije 4 i 11 do Dupca će doći izmijenjenom trasom, a tramvajska linija 12 do Dubrave će prometovati od Ljubljanice preko Vukovarske, Držićeve i Šubićeve. Linija 14 će voziti do Borongaja

10.6.2023.
10:05
Slavko Midžor/Pixsell
VOYO logo

Promet u užem središtu Zagreba izmijenjen je danas od 15:40 sati do 17:30 sati. Kako je najavio ZET, glavni je razlog Povorka ponosa 2023.

Stoga će tramvajski promet biti obustavljen Savskom cestom sjeverno od Vodnikove, Frankopanskom, Ilicom na području od Ulice Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića. Potom su tu i Jurišićeva, Zrinjevac, Ulica Franje Račkog, Draškovićeva na potezu od Ulice kneza Mislava do Vlaške, Vlaška, Ribnjak i Ksaverska cesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izmijenjene u oba smjera bit će i tramvajske linije 4, 6, 11, 12, 13, 14 i 17.

Tako će tramvajske linije 6, 13 i 17 do krajnjih odredišta doći preko Vodnikove i Glavnog kolodvora. Prema izmjenama, linije 4 i 11 do Dupca će doći trasom: Vodnikova – Glavni kolodvor – Draškovićeva – Kneza Mislava – Trg žrtava fašizma – Šubićeva – Kvaternikov trg. Tramvajska linija 12 do Dubrave će prometovati od Ljubljanice preko Vukovarske, Držićeve i Šubićeve. Linija 14 će umjesto uobičajene rute do Mihaljevca voziti do Borongaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autobusna linija 233 vozit će na relaciji od Mihaljevca do Kaptola, odnosno područjima gdje će biti onemogućeno redovno odvijanje prometa tramvajskom linijom 14.

Još jedan događaj koji će okupiti mnoštvo ljudi održava se u hrvatskom glavnom gradu ove subote. Riječ je o Antunovskom hodu mladih na kojemu će tisuće mladih vjernika pješice proći 16 kilometara od svetišta sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima do bazilike na Svetom Duhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije će se okupiti na misi u Sesvetskim Selima u 12 sati, a potom je predviđen polazak prema bazilici sv. Antuna Padovanskog na svetom Duhu. Središnji događaj održat će se na Trgu bana Josipa Jelačića. Obustavu prometa za ovaj događaj ZET još nije najavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo