OBOŽAVA VOLI NOGOMET / Evo tko sve dolazi na večeru s Erdoganom: Banožić i Plenković se ispričali, ali dolaze hrvatski nogometaši

Image
Foto: Goran Stanzl/Vjeran Zganec Rogulja/Sanjin Strukic/Igor Kralj/PIXSELL

Na Pantovčaku će biti i neki ministri iz Vlade, a to su Gordan Grlić Radman te Davor Božinović

8.9.2022.
10:39
Goran Stanzl/Vjeran Zganec Rogulja/Sanjin Strukic/Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je već sinoć stigao u Zagreb, turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan, danas je ujutro na Pantovčaku kod predsjednika Zorana Milanovića.

Erdoganov posjet Hrvatskoj prate i iznimne mjere sigurnosti pa je tako policija već izvijestila o posebnoj regulaciji prometa, na krovovima se nalaze snajperisti, a strogo osiguranje prati da sve prođe u najboljem redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Pantovčaku će biti i neki ministri iz Vlade, a to su Gordan Grlić Radman te Davor Božinović.

Image
TURSKI PREDSJEDNIK /

FOTO Erdogan stigao na Pantovčak, dočekao ga Milanović

Image
TURSKI PREDSJEDNIK /

FOTO Erdogan stigao na Pantovčak, dočekao ga Milanović

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potpisat će i dva međudržavna sporazuma zajedno sa Süleymanom Soylu, ministrom unutarnjih poslova Republike Turske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi memorandum je o "razumijevanju između Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Turske o osiguravanju javnog reda i mira".

Drugi se tiče suradnje u "području upravljanja katastrofama i kriznim situacijama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon cijelog protokola ujutro, Erdoğan će otići u Sisak gdje će sudjelovati na otvorenju novog islamskog centra i džamije.

Na večeru se vraća u Zagreb, a na nju dolaze ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Pozvani su jer su u Hrvatskoj turski ministri upravo iz tih istih ministarstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bili su pozvani i ministar obrane Mario Banožić, premijer Andrej Plenković te predsjednik Sabora Gordan Jandroković, ali oni su se ispričali.

Kako doznajemo, Banožić ide u Njemačku na događaj na kojem će se naći i ministar obrane Hulusi Akar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doznajemo da će na večeru stići i nekolicina nogometaša koji su igrali u Turskoj ili bili izbornici. Turski predsjednik naime jako voli nogomet, bivši je poluprofesionalni nogometaš pa će tako na večeri biti Milan Rapaić koji je u svojoj igračkoj karijeri bio prvak s Fenerbahčeom, klubom čiji je obožavatelj turski predsjednik. Dolazi i Davor Vugrinec, najbolji strijelac u povijesti HNL-a, a i nekadašnji igrač Trabzonspora te Slaven Bilić koji je u svojoj karijeri vodio turski Bešiktaš.

Večera počinje u 18 sati, a iz ureda Predsjednika kažu da je suradnja između Vlade i Pantovčaka bila korektna, a dokaz tome su i ministri koji su došli prisustvovati programu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo