NIZ PROPUSTA /

Evo kako su pali 'originalni' splitski razbojnici: Policija je odmah znala o kome se radi

Image
Foto: Pixabay

Sa snimki nadzornih kamera znali su i u kojoj su odjeći i obući odlazili na "posao"

5.6.2019.
17:10
Pixabay
VOYO logo

Splitska policija bila je vrlo učinkovita po pitanju posljednje pljačke pošte koja se odigrala 3. lipnja nešto iza 18 sati. Naime, jako brzo su otkrili o kome bi mogla riječ, a do rješenja slučaja, ne samo tog konkretnog, su ih dovela dva detalja, piše Splitski dnevnik.

Naime, jednog od pljačkaša odala je - tetovaža. A vrlo važnu ulogu imala je i činjenica da je u sličnom pljačkaškom pohodu korištena Yamaha. Isto tako, dvije su pljačke u kratkom vremenu obavljene na identičan način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su na kriminalističkoj obradi završili 23-godišnjak i njegov deset godina stariji kolega. Policija je protiv njih podigla kaznene prijave, a jutros su ispitani na Državnom odvjetništvu i za njih je zatražen istražni zatvor.

Pljačkaški dvojac u posljednjem pohodu je bio 3. lipnja nešto iza 18 sati. Na meti im je bila pošta na Blatinama. 23-godišnjak je bio taj koji je uperio pištolj u izbezumljenu djelatnicu pošte koja mu je predala 12 500 kuna, dok ga je prijatelj čekao vani na Yamahi. Zajedno su nestali u nepoznatom pravcu, no zahvaljujući spretnosti policije u vrlo kratkom roku su uhićeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po opisu tetovaže i motora su znali o kome bi mogla biti riječ, a kako su znali gdje se momak kreće, nije im bilo teško pronaći ga. Dvojac je uhićeni zahvaljujući radu Odjela općeg kriminaliteta i Druge policijske postaje. Djelatnici Odjela za očevide PU splitsko-dalmatinske obavili su svoj dio posla.

Sa snimki nadzornih kamera znali su i u kojoj su odjeći i obući odlazili na "posao", što je sve kasnije pronađeno pretragom njihovih stanova. Naime, u kratkom vremenu dok su pronađeni i uhićeni, uspjeli su se i presvući. Osim komada odjeće i obuće, pretragom stanova pronađen je i dio novca kojeg su se dočepali u svojim pljačkaškim pohodima.

Sumnjiči ih se i za razbojništvo kioska u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Splitu 18. svibnja. Sve su obavili na jednak način, pa je tako 23- godišnjak opet došao do novca uz prijetnju pištoljem, a zatim su pobjegli na Yamahi. Podijelili su 7500 kuna plijena.

Ujedno, 23-godišnjak je osumnjičen i za još dva razbojništva. Jedno je počinio 15. svibnja u hostelu na Starom pazaru gdje je portugalskom državljaninu pred hostelom uzeo novac, a zatim ga je natjerao da ga odvede u sobu gdje mu je uzeo novčanik s dokumentima. Opet uz prijetnju pištoljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A četvrto razbojništvo za koje je 23-godišnjak osumnjičen, počinjeno je 24. svibnja u poštanskom uredu u Vinkovačkoj ulici u Splitu, gdje je maskiran došao u 19.17 sati, te uz prijetnju pištoljem, usmjerenim prema djelatnicama, otuđio novac u iznosu od oko 15 000 kuna, nakon čega je pobjegao.

Inače, riječ je o starim znancima policije, navodi Splitski dnevnik. Tako je mlađi u svojoj dosadašnjoj praksi prikupio 15 kaznenih djela, dok ih stariji ima više - 47.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo