ako se uskoro nešto ne promijeni... / Evo gdje će Vlada pronaći 1000 eura za bebe: umjesto programa za zapošljavanje, program za rađanje

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Smanjenjem sredstava za aktivne mjere zapošljavanja, lako je moguće, namaknut će se novac (i) za isplatu HDZ-ova predizbornog obećanja o tisuću eura za svako novorođeno dijete

24.2.2016.
8:33
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Novi list saznaje kako bi izdvajanja iz proračuna za mjere zapošljavanja ove godine mogla biti četiri puta manja nego lani, a konkretno, za aktivnu politiku zapošljavanja osiguralo bi se maksimalno 250 milijuna kuna. Prošle je godine za to isplaćeno nešto manje od 1,2 milijarde.

Ako se do predstavljanja proračuna nešto ne promijeni, Hrvatski zavod za zapošljavanje imat će najmanje novca za aktivnu politiku zapošljavanja u zadnjih pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugotrajno je nezaposleno 190.700 osoba, što je više od polovice ukupnog broja nezaposlenih. Smanjenjem sredstava za aktivne mjere zapošljavanja, lako je moguće, namaknut će se novac (i) za isplatu HDZ-ova predizbornog obećanja o tisuću eura za svako novorođeno dijete. Hoće li novorođena djeca jednog dana imati posao, čini se, manje je bitno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo