6.000 mladih u zagrebu i rijeci / Europske sveučilišne igre: i prije svečenog otvorenja, hrvatski studenti osvojili četiri medalje

Šest tisuća natjecatelja iz više od 41 zemalje stiglo je u Hrvatsku. Nakon Univerzijade 1987. godine, naša je zemlja ponovno domaćin Europskih sveučilišnih igara

13.7.2016.
19:05
VOYO logo

U tek prvih par sati natjecanja na Europskim sveučilišnim igrama, hrvatski su studenti izborili čak četiri medalje. Karatašica Ana Lenard sutra se bori za zlato.

"Ovo će biti kontrolni turnir da procijenimo u kakvoj sam formi da se možemo dalje nastavit za Svjetsko prvenstvo", kazala nam je Ana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na terenu suparnici, a izvan novopečeni prijatelji. Gotovo 6.000 mladih iz 41 zemlje družit će se u Sveučilišnim selima dva tjedna.

Oko 1.500 sveučilištaraca smješteno je u Rijeci. U ovim trenucima stižu u Zagreb na svečanost otvorenja, no ranije danas u tom su se gradu također odigrale brojne utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo su treće Europske sveučilišne igre. Važan je događaj u najmanje dva pogleda. Prvi je da promovira Hrvatsku u sportskim, kulturnim, obrazovnim, turističkim pogledima. Oko 5.000 sudionika Igara boravit će u Zagrebu i Rijeci ovih dana. To znači dodatni prihod od turizma", kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo