'NEPRIHVATLJIV ISPAD' / Pogledajte kako je jedan od vodećih ljudi u EU-u eksplodirao nakon pitanja HDZ-ova zastupnika: 'Koliko još idiota ima ovdje?!'

Image
Foto: Goran Stanzl/Armin Durgut/PIXSELL

Sokol je rekao da je najmanje što očekuje isprika njemu osobno i cijelom Europskom parlamentu

15.2.2023.
12:12
Goran Stanzl/Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je hrvatski zastupnik Tomislav Sokol (HDZ) u utorak ponovio pitanje o neusklađenosti Srbije s vanjskom politikom EU-a i utjecaju ruskih službi u destabilizaciji regije usijala se rasprava u Europskom parlamentu.

Živce je potpuno izgubio povjerenik za proširenje, Mađar Oliver Varhelyi, koji je eurozastupnike nazvao - idiotima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Trebao bi odstupiti

Barem tako tvrdi njegov zemljak, zastupnik Sandor Ronai, koji je na Twitteru objavio post u kojem kaže:

"Povjerenik Varhelyi, nakon što odgovori na pitanja eurozastupnika, sjeda na svoj stolac te ga možete čuti kako govori: Koliko još idiota ima ovdje?", napisao je Ronai te dodao kako je ovo neprihvatljiva uvreda, ozbiljno nepoštovanje Parlamenta te da bi Varhelyi trebao odstupiti s dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Varhelyi je odgovore na pitanja poput Sokolova pokušavao zaobići te je odgovarao tek nakon što bi ih zastupnici ponavljali. Isto je bilo i kada su mu upućivali pitanja o sankcijama protiv Milorada Dodika, lidera Srba u BiH, zbog njegovih izjava i postupaka koji ugrožavaju integritet BiH i potpore koju on pruža ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Vulgarni ispad /

Milorad Dodik javno izvrijeđao visokog predstavnika: 'Taj čovjek laže. Da ne kažem da se*e'

Image
Vulgarni ispad /

Milorad Dodik javno izvrijeđao visokog predstavnika: 'Taj čovjek laže. Da ne kažem da se*e'

Varhelyi je na takva pitanja odgovarao ponavljajući službeni stav Europske unije. Poručio je kako „stajanje uz Putina u ovo vrijeme međunarodno izolira vodstvo Republike Srpske“. A za Srbiju je rekao kako se nada da će se uskladiti svoju vanjsku politiku s Europskom unijom te je upozorio da je to jedna od glavnih prepreka u pristupnim pregovorima s EU-om.

Zastupnik Sokol rekao je za Jutarnji list da je najmanje što očekuje isprika njemu osobno i cijelom Europskom parlamentu te da Varhelyi kao povjerenik vodi nepristranu politiku prema Srbiji i Vučiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo