Vulgarni ispad / Milorad Dodik javno izvrijeđao visokog predstavnika: 'Taj čovjek laže. Da ne kažem da se*e'

Image
Izvor: Profimedia

Dodik tvrdi da se sa Schmidtom sastao samo jednom i to dok je on bio ministar poljoprivrede u vladi kancelarke Angele Merkel

9.2.2023.
15:23
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Čelnik bosanskih Srba Milorad Dodik prostački je u srijedu javno vrijeđao visokog predstavnika za BiH Christiana Schmidta, kojega je ponovo okvalificirao kao" lažnog" i "nezakonitog" dužnosnika.

Odgovarajući na pitanje o tome kako vidi Schmidtovo djelovanje i njegove tvrdnje da se dužnosnici iz vlasti Republike Srpske s njim sastaju koliko god dovodili u pitanje njegovo legitimitet, Dodik je ustvrdio kako je to laž.

"Taj čovjek (Schmidt) laže. Da ne kažem da s...", kazao je Dodik novinarima dok je stajao u društvu svoje bliske suradnice Željke Cvijanović, sadašnje predsjedateljice Predsjedništva BiH, koja uopće nije reagirala na vulgarni ispad svog stranačkog šefa.

Dodik tvrdi da se sa Schmidtom sastao samo jednom i to dok je on bio ministar poljoprivrede u vladi kancelarke Angele Merkel. Usput mu je predbacio kako je s te pozicije nanio štetu poljoprivredi RS jer je navodno osigurao apsolutnu dominaciju njemačkih poljoprivrednih proizvoda na tržištu.

Image
U DOSLUHU S RUSIJOM I PUTINOM? /

Dodikova retorika je iznimno opasna! Stručnjak objašnjava: 'Ide do krajnjeg ruba pa stane, a vatru je već potpalio...'

Image
U DOSLUHU S RUSIJOM I PUTINOM? /

Dodikova retorika je iznimno opasna! Stručnjak objašnjava: 'Ide do krajnjeg ruba pa stane, a vatru je već potpalio...'

Izbjegavaju javne susrete sa Schmidtom

Dodao je i kako Schmidta vidi tek kao produženu ruku njemačke politike, za koju tvrdi kako je na strani "muslimana u BiH i Albanaca na Kosovu".

Visokom predstavniku Schmidtu dužnosnici RS-a osporavaju legitimnost jer ga nije imenovalo Vijeće sigurnosti UN nego Upravni odbor Vijeća za provedbu mira u BiH (PIC) .

Rezultat je to činjenice da je Rusija odlučila blokirati odlučivanje o imenovanju u Vijeću sigurnosti kako je to ranije bila rutinska praksa. Moskva je na stajalištu kako bi Ured visokog predstavnika (OHR) trebao zatvoriti a odlučivanje prepustiti domaćim političarima, čemu se pak zbog izrazito nestabilne situacije u BiH odlučno protive sve utjecajnije zapadne države koje su ujedno članice PIC-a.

Schmidt je na dužnosti u BiH od ljeta 2021., a dužnosnici iz Dodikovog Saveza nezavisnih socijademokrata (SNSD) od tada izbjegavaju javne susrete s njim.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču