Dijana Mayer za RTL / Epidemiologinja poslala poruku mladima: 'Ako već morate ići u noćne klubove, idite u one na otvorenom'

Danas je zabilježen 61 novi slučaj zaraze koronavirusom, od čega najviše, gotovo polovica u Dalmaciji

9.8.2020.
18:40
VOYO logo

U protekla 24 sata nešto je manje novozaraženih u Hrvatskoj nego dan prije. Zabilježen je 61 novi slučaj, od čega najviše, gotovo polovica u Dalmaciji. 

Trenutačno u zemlji ima 586 zaraženih. Istodobno je i 2008 građana u samoizolaciji. 121 oboljeli liječi se u bolnici, a osmero najtežih pacijenata je na respiratoru. Umrlih s koronavirusom danas nema te se crna brojka zaustavila na 157.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Dijana Mayer odgovorila je na pitanje imamo li novo žarište u Dalmaciji. "Možemo povezati takav broj novooboljelih uz ove županije koje su uz more, Splitsko-dalmatinska, ličko-senjska, zadarska, šibensko-kninska jer je tamo u jeku turistička sezona, a imamo dosta turista i puno mladih koji se okupljaju u noćnim klubovima", kazala je. 

Na pitanje kakva je njezina poruka mladima koji idu u noćne klubove, ali i vlasnicima noćnih klubova, kazala je: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apeliramo na mlade kad već moraju ići u klubove neka idu u klubove na otvorenom, izbjegavajte zatvorene prostore. Apeliramo na vlasnike noćnih klubova - postoje odluke, preporuke Stožera Civilne zaštite, gdje kažu koliki je maksimalan broj osoba po noćnom klubu, preporuke u smislu držanja fizičke distance, korištenja dezinfekciskih sredstava. Ali naravno da je teško, ali apeliramo i na vlasnike i na mlade - poštujete epidemiološke mjere bit će vam lakše da imamo što manje, što manje novooboljelih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo