DOSJE JARAK /

Pred Elizabetom je bio cijeli život, a onda je došao Mlađan i ispalio joj tri hica u glavu

Image
Foto: Dosje Jarak/RTL

Ekskluzivno na platformi Voyo 28. listopada pogledajte prvu epizodu "Srđan Mlađan - Rođeni ubojica" u kojoj Andrija Jarak i Dario Todorović otkrivaju detalje o čovjeku od kojeg strahuju i policajci. Epizoda ide u dva nastavka

17.10.2024.
13:04
Dosje Jarak/RTL
VOYO logo

Prva žrtva "rođenog ubojice" Srđana Mlađana bila je 16-godišnja Elizabeta Šubić. Tada 16-godišnji Mlađan 3. siječnja 1998. odlučio je ubiti. Da nije bila ona, bio bi netko drugi. U Sisku je sjeo na autobus za Petrinju i otišao na pravoslavno groblje po oružje koje je ondje sakrio. Stavio je kapu na glavu, obukao vojničku jaknu i krenuo u krvavi pohod. Kasnije se pravdao da su mu glasovi govorili da treba ubiti. 

Ekskluzivno na platformi Voyo 28. listopada pogledajte prvu epizodu "Srđan Mlađan - Rođeni ubojica" u kojoj Andrija Jarak i Dario Todorović otkrivaju detalje o čovjeku od kojeg strahuju i policajci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ulazu u osnovnu školu sjedila je Elizabeta čekajući svog dečka Karla. Mlađan i Elizabeta nisu se poznavali. Sjeo je kraj nje i pitao je koliko je sati. Kratko su razgovarali, prije nego što joj je postavio pitanje od kojeg je ostala bez riječi: "Vjeruješ li u Sotonu?". Nije odgovorila. Napravila je grimasu. Mlađan je ustao i otišao iza nje. Izvadio je pušku i prislonio je u svoja usta. Međutim, predomislio se i pucao u nju. Ispalio je tri hica u njezinu glavu. Pobjegao je i vratio oružje u grobnicu. Kao da se ništa nije dogodilo, sjeo je na autobus i vratio se u Sisak. Uzeo je mladi život bez ikakve grižnje savjesti, bez kajanja... Djevojka čiji je život bio na samom početku stradala je ni kriva ni dužna jer je Mlađan želio vidjeti kakav je osjećaj ubiti.

"Bila je divna, vesela, dobroćudna, a ujedno krhka osoba", ispričao je njezin tadašnji dečko Karlo za Dosje Jarak. Imala je planove, snove…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EKSKLUZIVNO NA VOYO /

Vraća se 'Dosje Jarak'! Nove epizode otkrivaju detalje o 'rođenom ubojici' Srđanu Mlađanu

Image
EKSKLUZIVNO NA VOYO /

Vraća se 'Dosje Jarak'! Nove epizode otkrivaju detalje o 'rođenom ubojici' Srđanu Mlađanu

Elizabetin dečko pronašao ju je mrtvu

Karlo je kobne večeri bio u svojoj sobi, 50-ak metara od mjesta ubojstva. Čuo je pucnjeve, ali kako je bilo novogodišnje doba, tako je bio uvjeren da je riječ o petardama. Zbog jednog pucnja je ustao i pogledao kroz prozor. U tom trenutku vidio je siluetu čovjeka s torbom kako trči od mjesta zločina. Tek 15 minuta kasnije primijetio je tijelo. Hodajući prema školi postao je svjestan da ondje leži njegova Elizabeta. Lice joj je bilo unakaženo.

"Zgrabio sam ju. Primio sam ju i htio sam je probuditi. Nisam htio dopustiti da to bude tako, ali u jednom trenutku čovjek kad vidi takve rane, bude svjestan svega, da tu više nema života i da je to to", rekao je Karlo za Dosje Jarak. Otrčao je njezinim roditeljima. Zvali su hitnu pomoć i policiju.

Policija je bila uvjerena da je Karlo krivac.

Za Dosje Jarak Karlo Ivanjek otkriva kakav je teror proživljavao sljedećih nekoliko mjeseci dok policija nije otkrila pravog ubojicu. Kako se osjećao tad, kako mu je Mlađanov monstruozni čin upropastio život i kako je izgledao susret njih dvojice - doznajte u novoj epizodi Dosjea Jarak koja ekskluzivno stiže na platformu Voyo od 28. listopada! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne propustite – nove epizode 'Dosjea Jarak' stižu ekskluzivno na platformu Voyo od 28. listopada!

POGLEDAJTE VIDEO: Nije mogao vjerovati da ispred njega stoji hladnokrvni ubojica: 'Srđan Mlađan je kulturna osoba u obliku monstruma'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
PFL
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo