Velika šteta /

Elementarna nepogoda zbog požara proglašena za općine Orebić i Kula Norinska

Image
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Borba s vatrenom stihijom trajala je nekoliko dana

3.10.2018.
11:15
Duško Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić donio je u srijedu odluku o proglašenju elementarne nepogode za područje općina Orebić i Kula Norinska zbog požara koji je na tom području nanio velike materijalne štete na poljoprivredi i graditeljstvu od 25. rujna do 1. listopada 2018. godine.

Općinska povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda dužne su odmah ili u najkraćem mogućem roku izraditi izvješće to jest "Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete" i dostaviti ga Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda. Procijenjena poljoprivredna šteta bit će unesena u Registar šteta u poljoprivredi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požari kod Orebića na poluotoku Pelješcu te u Kuli Norinskoj buknuli su u utorak 25. rujna. U gašenju su sudjelovala lokalna dobrovoljna vatrogasna društva (DVD), javne vatrogasne postrojbe (JVP) iz više hrvatskih županija, te protupožarne postrojbe Oružanih snaga RH s kopnenom vojskom i zrakoplovima 'Canadair' i 'Airtractor'.

Borba s vatrenom stihijom trajala je nekoliko dana, a požari su stavljeni pod nadzor u četvrtak 27. rujna, nakon čega su uslijedila redovita dežurstva na požarištima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo