EKSPRESNA REAKCIJA VLADE I RAMLJAKA: / Tvrde da sporni ugovor uopće nije toliko sporan i da je sve pod kontrolom

Image
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
25.10.2017.
23:05
Igor Šoban/PIXSELL
VOYO logo

Vrlo brzo nakon što je Ugovor o najstarijem zajmu od 1,06 milijardu eura (Super-Priority Term Facilities Agreement) s Knighthead Capital Investments, Knighthead Capital Investments II i Kala Investments kao zajmodavcima, Madison Pacific Trust Limited kao agentom i grupom kompanija u sastavu koncerna kao jamcima procurio u javnost oglasio se prozvani Ramljak.

Image
RAMLJAK SA STRVINARSKIM FONDOM POTPISAO SKANDALOZAN UGOVOR: /

Vlada ga ne može smijeniti, o svemu odlučuje Knighthead

Image
RAMLJAK SA STRVINARSKIM FONDOM POTPISAO SKANDALOZAN UGOVOR: /

Vlada ga ne može smijeniti, o svemu odlučuje Knighthead

"Naravno da Vlada RH odnosno Trgovački sud mogu smijeniti mene ili bilo kojeg izvanrednog povjerenika u bilo kojem trenutku jer se imenovanje ili opoziv obavljaju iskljucivo u skladu sa Zakonom o postupku izvanredne uprave", kaže Ramljak za Telegram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvanredni povjerenik kaže da čak i ako bi došlo do njegove smjene, kreditori bi mogli odlučiti da smjena ujedno ne znači i neispunjenje obveze te da zbog te eventualne zamjene kredit ne dolazi na naplatu.

"Ukoliko bi drugog povjerenika ili povjerenicu ocijenili dovoljno kvalitetnim odabirom, za pretpostaviti je da bi zbog zaštite svojih interesa upravo tako i učinili", dodao je Ramljak. Potvrdio je i da pri plaćanju mora dobiti potvrdu Knightheada za transakcije i plaćanje, ali u tome ne vidi ništa sporno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta se odredba odnosi primjerice na nova zaduženja koja bi moguće htjeli podići Agrokor ili pojedinačne kompanije ili na nagodbe s bankama kreditorima kompanija koje su izvan Zakona o postupku izvanredne uprave i logično je i razumno da takva nova zaduženja ili nagodbe traže prethodno odobrenje kreditora koji su već kreditirali kompaniju sa 960 milijuna eura", izjavio je Ramljak za Jutarnji.

Na pisanje hrvatskih medija reagirala je i Vlada koja poručuje da članak 15. Zakona o postupku izvanredne uprave jasno kaže da "Sud može opozvati izvanrednog povjerenika te imenovati novog u bilo koje doba na prijedlog Vlade RH". Dodaju i kako uredba ugovora koja kaže da će se smjenjivanje Ramljaka ili savjetnika za restrukturiranje od strane Vlade smatrati neispunjavanjem obveze koje rezultira odštetnim zahtjevom predstavlja logičan pokušaj kreditora da se zaštite od eventualnog imenovanja osoba s neadekvatnim kompetencijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle, prava Vlade RH u odnosu na izvanrednu upravu su utvrđena zakonom i niti jedan ugovor ih ne može umanjiti", poručuju iz Banskih dvora, prenosi Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo