zbrajanje troškova /

Eko kriza u Slavonskom Brodu se privodi kraju: voda je ispravna za piće, a konkretnih odgovora još nema

Tvrtka Crodux i dalje niječe odgovornost za štetu, policija provodi istragu. A građani - su i dalje skeptični

10.4.2018.
19:09
VOYO logo

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je priopćenje da je voda u slavinama Slavonskog Broda zdravstveno ispravna i da se može piti. “Dosta nepovjerenja je među građanima jer nism dugo imali rezultate već više opisno. Tako jučer kad smo rekli da se može piti, bilo je dosta upita, dosta komentara po društvenim mrežama, dosta komentara da ćemo mi i dalje koristiti vodu iz boca i iz cisterni", kazao je Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda.

Na jednom punktu bila je postavljena cisterna s vodom za građane, međutim, sve su cisterne povučene iz grada. Pa su mještani Slavonskog Broda osuđeni na vodu iz slavine. Neki vjeruju u izvješće i piju tu vodu, drugi pak skeptični, idu u trgovne i kupuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz tvrtke Crodux kojoj se dogodilo pucanje cijevi najavili su novinarsku konferenciju u kojoj će, kako kažu, skinuti sa sebe odgovornost za eko-katastrofu. Međutim, novinarska konferencija još se nije dogodila, ali u svojim pisanim istupima, uprli su prste u vatrogasce I govore: Vatrogasci su pjenom pokril preveliku površinu pa se čini da je isteklo puno više nafte, nego što oni govore – 150 litara.

“30 i nešto godina sam u ovoj službi i jako dobro znam koliko treba pjene za koju količinu tekućine. Tako da onaj iznos od 150 litara ne bih komentirao. A da bi neko rekao da je to suprotno nek istrese 150 litara pa će vidjeti kakav će imat miris. I koliko će se zadržati", kazao je Ivan Vuleta, zapovjednik vatrogasne postrojbe Slavonski Brod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A već 14. dan traje istraga koja bi trebala spojiti 2 i 2 i dati odgovore na dva pitanja. Prvo: Jeli istjecanje nafte direktan uzrok zagađenja vode i drugo, pomalo očito, je li ovdje isteklo samo 150 litara nafte ili puno, puno više?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo