E, KAD TE HOĆE, HOĆE TE / Pronašao novčanik s 25.000 kuna

Hrvoje Bilić (44) iz Cerne po šesti put tražio je ljude kako bi im vratio njihov izgubljeni novac. Hrvoje je prije nekoliko godina zavrijedio nagradu Ponos Hrvatske.

8.4.2015.
7:28
VOYO logo

Hrvoje Bilić (44) iz Cerne, djelatnik Hrvatskih autocesta, vratio je Đorđu Spasovom iz Makedonije novčanik u kojem je bilo 25.000 kuna. Naime, tog jutra Đorđe je na naplatnim kućicama Lipovac, Hrvoju platio troškove vožnje autocestom. Iz auta mu je pri tom ispala torbica. Pola sata kasnije Hrvoje ju je uočio. Unutra su bile dvije putovnice, kreditne kartice, vozačka dozvola i novac u protuvrijednosti oko 25.000 kuna.

Ovo je bio čak šesti put da je Bilić pronašao izgubljeni novčanik, a zbog svojih vraćanja stvari vlasnicima prije nekoliko godina dobio nagradu Ponos Hrvatske, pišu 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spasili ste me, to mi je bila sva zarada koju sam donio iz Švicarske, gdje sam radio nekoliko mjeseci. Ne znam kako vam zahvaliti", kroz suze je Đorđe govorio Hrvoju, koji nije htio uzeti nikakvu nagradu za svoje poštenje. Ni ranije to nije činio.

"Najviše sam pronašao 1992. godine, 10.000 njemačkih maraka! Čovjek je taman prodao traktor. Čim sam našao novac, dao sam se u potragu za nesretnim čovjekom. I uspio sam. Htio me nagraditi, rekao sam mu da to ne dolazi u obzir. Postali smo dobri prijatelji. On više nije živ, ali povremeno se vidim s njegovim sinovima", ispričao je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo