NAPUSTIO NAS 'KRALJ ZABAVE' / Dujmić mu 'prorokovao' karijeru. S pjesmom Đuli najviše zaradio. Iza 'Kad se prijatelji rastaju' stoji posebna priča

Image
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

'Nabrzinu smo je snimili, snimio sam je u četiri minute. Pitao me Došen hoću li da mi plati u kešu ili da mi da postotak. Oduvijek sam radio na postotak i dobio sam jedan posto od jedan posto, to je 0,01', rekao je Stavros. Nakon tri mjeseca u banci mu je žena rekla da je došlo do pogreške

4.5.2023.
14:55
Grgur Zucko/PIXSELL
VOYO logo

Vijest o smrti Jasmina Stavrosa rastužila je Hrvatsku. "Kralj zabave" umro je u 69. godini nakon teške bitke s rakom kostiju. Iza sebe je ostavio bogatu glazbenu karijeru s 15 studijskih i tri kompilacijska albuma.

Odrastao je u glazbenoj obitelji, a sa suprugom Žarkom u braku je bio desetljećima. Živjeli su u selu Kupeć Dol nedaleko Jastrebarskog. Ljetne bi mjesece provodili na Korčuli. Kako je Stavros ispričao jednom prilikom u intervjuu za Happy FM, do Kupeć Dola su došli jer je tamo popravljao svoj stari BMW, a poslije su preuredili staru vikendicu i pronašli svoj mir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na svoj život prije Žarke. S 18 je godine šest mjeseci živio u Rusiji, a zarađeni je novac trošio na putovanja, garderobu, šminku…

"Bio sam popularan, imao sportski auto, lumpovao, provodio se, dotaknuo sam dno života", iskreno je progovorio Stavros o najtežim životnim trenucima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
odlazak kralja zabave /

Prije karijere bio vrhunski sportaš, u SAD-u najbolji student jazz akademije: Svi su htjeli surađivati s njim

Image
odlazak kralja zabave /

Prije karijere bio vrhunski sportaš, u SAD-u najbolji student jazz akademije: Svi su htjeli surađivati s njim

Iako se i sam odao porocima, istaknuo je da nikada nije imao kontakt s teškim drogama.

"Prijatelji su mi bili na igli, kokainu. Shvatio sam da je takav život isprazan, da nema smisla imati svaku večer drugu djevojku, čovjek se zasiti", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trebalo mu je otprilike pet mjeseci da dođe do svoje sadašnje supruge koju je jednoga dana ugledao kada je izlazila s prijateljicom iz crkve. Živjeli su u predbračnoj čistoći, a vjenčali su se nakon tri godine veze.

'Čudovita Đuli'

Iako poznat po brojnim zabavnim hitovima, najveći financijski uspjeh ostvario je s pjesmom Đuli koju je snimio s Danijelom Popovićem. Za tu je pjesmu kazao da je bila slučajnost kada se vratio iz New Yorka u Zagreb. Kako je pojasnio, trebao je snimtii ploču Mati Kovaču, ali pokojni skladatelj i producent Mato Došen mu je rekao da će snimiti jednu pjesmu. Bila je riječ o pjesmi za Jugoviziju za Popovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nabrzinu smo je snimili, snimio sam je u četiri minute. Pitao me Došen hoću li da mi plati u kešu ili da mi da postotak. Oduvijek sam radio na postotak i dobio sam jedan posto od jedan posto, to je 0,01", rekao je Stavros.

Nakon tri mjeseca u banci mu je žena rekla da je došlo do pogreške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naime, dobio sam 70 tisuća maraka. Najveće pare sam zaradio na Đuli, bila je čudovita Đuli", ispričao je Stavros.

Iza pjesme Kad se prijatelji rastaju stoji posebna priča koja je krenula kada ga je Rajko Dujmić nazvao prije rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao je Jajo treba nam album Kad se prijatelji rastaju jer kreće rat, rekao sam što si ti neki prorok? Kakav rat? Idemo odmah u studio i u travnju moramo izać van s pjesmom. I stvarno je rat počeo", prisjetio se tada Stavros i kazao da je Dujmić "prorokovao" i njegovu karijeru.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo