JUG U LISTOPADU /

Dubrovnik još vrvi turistima. Nije im toliko vruće, jeftinije je, a manje je i gužve. Kruzeri oduševili

U Hrvatskoj je danas oko 150 tisuća gostiju. Najviše ih je stiglo iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Velike Britanije

9.10.2022.
20:00
VOYO logo

U prvih osam mjeseci ove godine u Hrvatsku je uplovio 71 strani kruzer, a zajedno su bili na 442 kružna putovanja i najviše se zaustavljali u Dubrovniku i tamo će stizati sve do kraja godine.

A osim što je omiljena destinacija putnicima s kruzera, u gradu na jugu trenutačno boravi najviše gostiju u Hrvatskoj. Pa što to Dubrovnik nudi u listopadu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božo Dadić, voditelj smjene u restoranu navodi kako su još zadovoljni. "Još možda ima jedno 30 do 40 objeda i tako 30 do 40 večera".

Zadovoljni su ugostitelji, ali i gosti. Putovanje u posezoni za njih je pun pogodak. Turisti kažu da je drugih turista manje u listopadu, a drugi navode da je tad i jeftinije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, nije ni toliko vruće.

U Hrvatskoj je danas oko 150 tisuća gostiju. Najviše ih je stiglo iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Velike Britanije. Iako je u Istri najveći broj turista, po destinacijama gostima su najdraži Poreč, zatim Zagreb i Split, a u Dubrovniku boravi njih oko 11 tisuća.

Image
meka prostitucije /

Uz bogatu turističku ponudu, cvjeta i ilegalni seks turizam: 'Nije to ništa posebno u odnosu na druge...'

Image
meka prostitucije /

Uz bogatu turističku ponudu, cvjeta i ilegalni seks turizam: 'Nije to ništa posebno u odnosu na druge...'

Osim što je trenutačno najbrojniji po turističkom prometu u posezoni, ove godine prvak je i u kruz turizmu. Naime, 71 strani kruzer oplovio je Jadran i najviše su se puta zaustavili baš u dubrovačkoj luci.

Željko Raguž, direktor Luke Dubrovnik ističe: "Sveukupno ih je do sada došlo oko 280 u najavi da će ih do kraja godine doći 50-ak, znači oko 330 kruzera".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradom je do sada prošetalo oko 600 tisuća putnika s kruzera, a svaki dolazak puni blagajnu. Za dubrovačku luku ovo je potpuni oporavak od pandemijskih godina.

"Mogu reći da su brojke odlične, da ćemo i ove godine završiti negdje blizu 10 milijuna kuna dobiti što je s obzirom na ovakvu godinu i više nego uspješno", kaže Raguž.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I optimistično nastavljaju dalje jer najave govore da će 2023. za dubrovački kruz turizam biti dvadeset posto bolja od ove godine.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo