Nude 'pripreme za nebo' i za to traže novac

Dubrovčani ovih dana imaju neobične posjete.

18.3.2012.
9:30
VOYO logo

Predstavnici Neokatekumenske zajednice, pozivajući se na Katoličku crkvu, obilaze domove http://danas.net.hr/specijal/dubrovnik nudeći razgovore na vjerske teme, te ponekad nakon toga traže i novac. Ovih su dana pokucali i na vrata jedne 75-godišnjakinje koja živi u povijesnoj jezgri grada. Riječ je, priča sugovornica Slobodne Dalmacije o dvije vrlo uporne djevojke koje su joj "ponudile razgovor o Bogu, a zatim i pripreme za nebo".

"Ljubazno su pitale mogu li ući u kuću, jer bi sa mnom željele popričati o vjeri. Nisam prihvatila, rekavši da sam trenutno zaposlena i stara, uputivši ih da potraže nekog drugog, ali nisu odustajale. 'Vaše godine nisu nikakva prepreka, možemo razgovarati i pripremiti vas za nebo', odgovorile su", opisala je Dubrovkinja dodajući kako su joj rekle da su pri Katoličkoj crkvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličnih situacija bilo je u području podno Srđa. Raspitivali su se i saznali da je djelatnost Neokatekumenske zajednice, priznate od Vatikana, poznata i Dubrovačkoj biskupiji. Vjernici, koji su se kod nekih dubrovačkih svećenika raspitivali o tome savjetovani su "da ne daju novac". Iz Dubrovačke biskupije su, pak, Slobodnoj poručili da oni ne šalju nove vjerske sljedbenike već Neokatekumenska zajednica.

"Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju. Svatko je slobodan odlučiti hoće li ih primiti ili ne", stoji u odgovoru glasnogovornice Dubrovačke biskupije Marije Đurović, koja kaže kako one koji traže novac građani trebaju prijaviti Crkvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo