OZBILJNE TEME / Dubrovački gradski vijećnici 'prolupali': Sat vremena raspravljali o osnivanju Muzeja gradskih laži

Image
Foto: dubrovački dnevnik

Nastavak sjednice Gradskog vijeća, 22. po redu, održan je jučer u Velikoj vijećnici.

27.7.2016.
8:13
dubrovački dnevnik
VOYO logo

Dubrovčane je posebno iznenadilo uvrštavanje Prijedloga kojim se raspravljalo o osnivanju Javne ustanove u kulturi Muzej gradskih laži. Prijedlog je to vijećnika Pera Vićana (DDS), piše Dubrovački dnevnik

Pero Vićan (DDS) je kao predlagatelj pojasnio o čemu se točno radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovaj muzej bi poslužio kako bi se građane zaštitilo od različitih oblika laži od strane izvršne vlasti, pa čak i kad je u pitanju državna vlast. Obzirom kako živimo u najbogatijem gradu, mi to možemo. Treba napraviti da se Statutom omogući godišnja nagrada o lažima. Smatramo da je Vijećnica mjesto rasprave o svakom pitanju. Podržat ćemo svaki prijedlog vijećnika ili političke grupacije,' obrazložio je.

Prijedlog je pozdravio Mato Franković (HDZ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Drago mi je da razmišljate o proširenju muzejskih ustanova na području Dubrovnika. Vi niste naveli nikakvog pojedinca. Možda bi to u konačnici bio dobar prijedlog, mada je u medijima vaša inicijativa izazvala zgražanje. Nisam siguran je li ovaj Grad spreman na tako veliko osnivanje,' kazao je Franković te od Vićana zatražio poneko pojašnjenje.

Vićan je odgovorio neodređeno, ali svakako priželjkuje Muzej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svaka ustanova ukoliko se osnuje počinje od početka da bi se u njoj akumulirali sva ona obećanja koja dajemo za vrijeme predizbornih kampanja, sva ona koja se pretvaraju u laži, a vrijeme će pokazati taj fundus. Uvijek kad pišem, uredno se potpišem i stavljam pečat, a ne čitam komentare na društvenim mrežama jer ne spadam među one anonimne junake koji blate po tim Facebookima. Naravno da svatko ima pravo iznijeti vrijednosne sudove, ali važno je da se pojedinac, politička opcija ili grupacija potpiše imenom i prezimenom, a ne ono što se često događa. Po pitanju predlaganja ravnatelja Muzeja, nemamo prijedlog, ali mislim da će biti dosta kandidata,' kazao je Vićan.

Više o ovoj raspravi pročitajte na portalu Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

p>

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo