Poslovno-stambeni projekt /

'Dubai na Savici' vraća se u igru, mjesni odbor odbio investitore

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Projekt, inače, uključuje četiri tornja, od kojih najviši ima čak 135 metara

13.2.2022.
11:00
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Poslovno-stambeni projekt koji uključuje nebodere pa je kolokvijalno nazvan "Dubai na Savici", aktualiziran je ponovno ovih dana jer je austrijski investitor od lokalne zajednice zatražio "konzultacije i podršku", ali ih nije dobio, piše u nedjelju Jutarnji list.

Vijeće Mjesnog odbora Trnjanska Savica, naime, negativno je odgovorilo na taj zahtjev zaključivši kako projekt nije u interesu njihove zajednice. Na sastanku Vijeća Mjesnog odbora Trnjanska Savica održanom 9. veljače druga točka dnevnog reda bio je "Interes investitora za realizaciju projekta izgradnje poslovno-stambenog centra Savica, s konzultacijom i uz podršku lokalne zajednice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vijeće smatra da realizacija projekta na predloženi način nije u interesu građana Trnjanske Savice te Vijeće neće surađivati s investitorom na razvoju projekta", navodi se u njihovu zaključku.

Dnevnik je pokušao doći i do investitora, ali u njihovu zagrebačkom uredu nitko nije odgovarao na pozive, a arhitekt projekta Dario Travaš kazao je da nisu zainteresirani za davanje bilo kakvih izjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza projekta stoji tvrtka Projekt Savica d.o.o., a kompleks je buru u javnosti podigao još 2013. kada je odabran. Na javnom natječaju koji je financirao investitor, tvrtka Savica projekt austrijskih vlasnika M.O.F. Immobilien AG, izabran je između 15 radova onaj tvrtke ATP i tima koji predvodi arhitekt Travaš, a otada je provedena i javna rasprava, dok je u travnju 2014. tornjeve na Savici čak i Gradska skupština prihvatila kao gradski projekt.

Projekt, inače, uključuje četiri tornja, od kojih najviši ima čak 135 metara, a trebao bi se smjestiti na parceli između sportskog igrališta Chromos i križanja s Držićevom. Riječ je o parceli površine oko 13 tisuća četvornih metara, a projekt je podrazumijevao gradnju nebodera od 30 do 37 katova, piše novinarka Jutarnjeg lista Vanja Nezirović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo