DSS OPTUŽUJE PUPOVCA ZA LAGANJE: / 'Srpski narod sve teže živi, a politička klima prema Srbima u Hrvatskoj je sve gora'

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Glavni savjet Demokratskog saveza Srba tvrdi da je Milorad Pupovac u Nedjeljom u dva iznio niz laži

25.9.2018.
18:02
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Glavni savjet Demokratskog saveza Srba kritički je reagirao na gostovanje predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca u Stankovćevoj emisiji Nedjeljom u 2, tvrdeći da je Pupovac iznio "niz laži nakon objavljenog priloga u kojem su se bivša potpredsjednica SKD Prosvjeta Sretenka Čaović i glavni sekretar DSS-a Siniša Ljubojević kritički osvrnuli na njegov rad“, piše Večernji list.

Image
PUPOVAC KOD STANKOVIĆA: /

'Jeste li me ikada čuli da sam Hrvatsku nazvao ustaškom zemljom?'

Image
PUPOVAC KOD STANKOVIĆA: /

'Jeste li me ikada čuli da sam Hrvatsku nazvao ustaškom zemljom?'

"Povezivao je bivše rukovodstvo Prosvjete s Hasanbegovićem i Karamarkom iako je upravo on održavao na životu brojne HDZ-ove vlade. Ustvrdio je da je Prosvjeta poslužila za financiranje nekih stranaka, aludirajući na DSS iako je on taj koji koristi proračunski novac dodijeljen SNV-u za protežiranje SDSS-a. Optužio je druge i za dug od 1,6 milijuna kuna, a dugovi su nastali upravo u doba 14-godišnjeg predsjedanja Prosvjetom od Čedomira Višnjića, člana SDSS-a. Htio je povezati i svog dugogodišnjeg suradnika Raškovića sa spomenutim rukovodstvom Društva. Milorad Pupovac govori neistinu kako bi diskreditirao bivše rukovodstvo SKD Prosvjeta i dio ljudi u rukovodstvu DSS-a jer se boji političkih i društvenih promjena u srpskoj zajednici", stoji u priopćenju Glavnog savjeta DSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskoristio je politički utjecaj za sebe

Tvrde da je Pupovac novac namijenjen rješavanju problema srpske zajednice za vlastiti probitak, tj. izgradnju svog političkog položaja te da ima veliki utjecaj u hrvatskom društvu.

"Istina je i da srpski narod sve teže živi, a politička klima prema Srbima u Hrvatskoj je sve gora, za što je on kao dugogodišnji predstavnik zajednice odgovoran jer nije politički utjecaj koristio za položaj zajednice već za samog sebe. I danas, 27 godina nakon samostalnosti Hrvatske, 21 godinu nakon mirne reintegracije, uz sve probleme s kojima Srbi žive, Pupovac se ne bavi rješavanjem istih već daljnjim razaranjem srpske zajednice. Umjesto da sluša puls naroda i "skuplja glave“ radi jedinstvene političke borbe, on energiju troši na uništavanje institucija i pojedinaca koji se ponekad ne slažu sa svakim njegovim stavom i postupkom, zaključuju iz DSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike