SINJ KAO CENTAR HRVATSKE / Plenković otkrio jesu li zatoplili odnosi s Milanovićem, Miro Bulj direktnim komentarom pogodio u sridu i prije početka Alke

Image
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Plenković nije želio komentirati uhićenje HOS-ovaca, ali je zato bio prilično rječit o Predsjedniku

6.8.2023.
16:32
Zvonimir Barisin/PIXSELL
VOYO logo

Na Alci se kao i obično okupio čitav državni vrh, a premijer ne vidi ništa posebno u njegovom razgovoru s predsjednikom ističe da se "uvijek kulturno pozdrave na Oluji i Alci,  ali iz toga, koliko se može naslutiti, ne treba iščitavati zatopljenje odnosa Pantovčaka i Banskih dvora.

"Hoće li on potpisati odluku o VSOA-i? To je na njemu, mi smo usuglasili i ja sam svoj dio papira potpisa, bilo bi dobro da i on jer su ostala četiri radna dana. Vlada i danas radi, održat ćemo telefonsku sjednicu da pomognemo Sloveniji i poslat ćemo jedan helikopter koji će im pomoći u prijevozu stvari i pomoći”, rekao je Andrej Plenković za N1

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ČETIRI PREDSJEDNIKA, TRI GRADONAČELNIKA... /

Vrh države okupio se na Sinjskoj alci, a mnoge iznenadio potez Milanovića i Plenkovića

Image
ČETIRI PREDSJEDNIKA, TRI GRADONAČELNIKA... /

Vrh države okupio se na Sinjskoj alci, a mnoge iznenadio potez Milanovića i Plenkovića

Uhićenje HOS-ovaca nije želio komentirati, rekavši tek da je to posao policije a ne Vlade, ali je puno rječitiji bio o Predsjedniku. 

Tvrdi da 90 posto svih imenovanja unutar oružanih snaga su na stolu Milanovića. “Ne ponaša se sukladno zakonu jer traži nekakav paket. To je možda u njegovoj glavi, ali toga nema u zakonu”, napomenuo je.  Na pitanje o čemu su jučer pričali na Oluji samo je kroz osmijeh odgovorio: “Honeymoon (eng. medeni mjesec)”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sinja se sjete na dan Alke i mašu iz počasne lože'

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj. Osvrnuo se na se probleme s vremenom i istaknuo kako mu je kao gradonačelniku važno gostroprimstvo "da pokažemo svijetu i svim gostima naš identitet i tradiciju, našu vjeru.", rekao je za N1 i odmah dodao:

"Kao gradonačelnik ipak moram reći - nije dovoljno da se Sinja sjete na dan Sinjske alke i da mašu iz počasne lože, poglavito u predizborna vremena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Sinjski se alkari ne boje kiše: 'Bolje malo da padne, bit će nam lakše. I nama i konjima'

Milanoviću dodijeljena Zlatna plaketa Alke

Predsjedniku Republike Hrvatske i pokrovitelju 308. Sinjske alke Zoranu Milanoviću na nedjeljnom prijemu u Alkarskim dvorima uručena je Zlatna plaketa Alke. Na poziv predsjednika Milanovića, gošća ovogodišnje Sinjske alke je mađarska predsjednica Katlin Novak kojoj je također u Alkarskim dvorima uručena zlatna plaketa Alke. Predsjednik Viteškog alkarskog društva (VAD) Stipe Jukić je u svojem je obraćanju nazočnima istaknuo kako je Alka jedinstvena kulturna manifestacija u cijelome svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sinjska alka je dugo vremena bila lokalna viteška igra ali ona je sada izrasla u hrvatski nacionalni brend pod zaštitom UNESCO-a kao svjetska nematerijalna kulturna baština", rekao je Jukić. On je istaknuo kako je Sinska alka ove godine započela svoju internacionalizaciju gostujući nedavno u Beču.

Najavio je kako će u sklopu te internacionalizacije Sinska alka iduće godine biti predstavljena u Ženevi. Prijemu u Alkarskim dvorima nazočili su i predsjednici Hrvatskoga sabora i Vlade Gordan Jandroković i Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Alci i mađarska predsjednica

 U Alkarskim dvorima nakratko su se sreli predsjednik Republike i premijer te se međusobno rukovali, a taj je prizor izazvao veliku pozornost nazočnih.

Prijemu u Alkarskim dvorima nazočili su i ministri Tomislav Medved, Oleg Butković, Branko Bačić, Goran Radman, Marija Vučković, Šime Erlić, Davor Filipović, Nikolina Brnjac i Ivan Malenica te gradonačelnici Zagreba Tomislav Tomašević i Splita Ivica Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo