IVO MILATIĆ / Državni tajnik o druženju s investitorima u klubu: 'Tamo sam bio privatno, nije bilo tema o Ministarstvu niti dozvolama'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Događalo se i događat će se da zaposlenici Ministarstva, bilo dužnosnici ili službenici, i u privatno vrijeme susretnu usputno i osobe s kojima imaju poslovne kontakte, ali najvažnije je pritom da se ne radi o susretima koji bi upućivali na kršenje zakona ili bilo kakvu vrstu pogodovanja', poručio je Milatić

15.1.2024.
16:39
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Državni tajnik za energetiku Ivo Milatić i načelnica iz Ministarstva gospodarstva Sanja Ivelj bili su u klubu s investitorima kojima izdaju odobrenja za gradnju projekta, objavio je portal 24sata. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet u kojem će ispitati navedeno druženje.

RTL Danas poslao je upit Milatiću vezano za informaciju da je bio na večernjem druženju s investitorima. Njegov odgovor prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U konkretnom slučaju za koji pitate, na navedenom mjestu boravio sam privatno, zajedno s kolegicama i kolegama s kojima surađujem ili sam ranije surađivao u Ministarstvu.

Kao što vam je poznato, radi se o javnom prostoru u koji može ući svatko, te sam tom prigodom usputno susreo i nekoliko osoba koje se bave energetikom u privatnom sektoru. Nije bilo riječi o bilo kakvim temama u vezi s radom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, niti o odlučivanju o bilo kakvim dozvolama, što se neutemeljeno aludira u članku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Događalo se i događat će se da zaposlenici Ministarstva, bilo dužnosnici ili službenici, i u privatno vrijeme susretnu usputno i osobe s kojima imaju poslovne kontakte, ali najvažnije je pritom da se ne radi o susretima koji bi upućivali na kršenje zakona ili bilo kakvu vrstu pogodovanja", poručio je Ivo Milatić.

POGLEDAJTE VIDEO: Propao državni projekt 'Tajni kupac': U 5 mjeseci nisu prijavili niti jednu nepravilnost Inspektoratu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo