Državni prostori prazni, a na najam troše 61 mil. kuna

U travnju će s radom započeti Agencija za upravljanje državnom imovinom kojoj će jedan od prvih zadataka biti da se utvrdi koliko točno država ima poslovnih prostora u svom vlasništvu.

2.2.2011.
14:12
VOYO logo

Državne institucije navodno samo u Zagrebu koriste oko 200.000 kvadrata poslovnog prostora. Agencija će nastati spajanjem Fonda za privatizaciju i Središnjeg državnog ureda za upravljanjem imovinom, na čelu s direktorom Vedranom Duvnjakom koji tvrdi da će putem agencije informacije o broju poslovnih prostora koje država posjeduje i unajmljuje biti lako dostupne.

Godišnji najam od 61 milijun kuna mogao bi biti znatno manji s obzirom da država u svom vlasništvu ima prostore u derutnom stanju koji stoje prazni, a mogli bi se urediti u poslovne prostore. Država bi uštedjela oko 10 milijardi kuna kada bi se ti prazni prostori uredili ili iznajmili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem je taj što ni Središnji ured ni MUP ni MORH ne znaju točan podatak o broju i površini tih prostora, a postojanjem registra nova Agencija će dogovarati uvjete zakupa pa će više ureda biti koncentrirano u manje objekata, a neki objekti koji su preskupi za održavanje bit će prodani, piše Globus.

Vezani članci:

arti-201008010243006 arti-201009220478006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo