DRŽAVA MU SUFINANCIRA IZGRADNJU KUĆE: / Petrov srušio trošnu jednokatnicu, sad gradi novu za milijun kuna

Image

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov srušio je u Metkoviću kuću koju je 2013. godine kupio za 20.000 eura koje mu je bez kamata posudio rođak, bivši apostolski nuncij i nadbiskup mons.

13.12.2016.
7:44
VOYO logo

Prije otprilike dva mjeseca su je srušili, kažu za Jutarnji prolaznici koje su susreli pokraj gradilišta.

"Bilo je buke, prašine, tresla se cijela ulica, ali nakon toga sve je stalo. Zašto, ne znam. Navodno je problem s temeljima. Nije tajna da Božo ovdje gradi novu kuću, kao ni to da će ga stajati milijun kuna. Čujem da je zbog toga dignuo neki kredit", rekao je sugovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuća se prvo trebala obnoviti

Mještani u obližnjoj konobi podsjećaju da se kuća trebala obnoviti, a to je poručivao i sam Petrov u listopadu prošle godine, pojašnjavajući odakle mu novac za kupnju kuće uz skromnu plaću. Tada je bio gradonačelnik Metkovića i Mostov kandidat na parlamentarnim izborima.

"Dok političari vječno vladajućeg HDZSDP-a grade i kupuju velebne vile na obroncima Medvednice, čuvaju skupocjene umjetnine i egzotične trofeje po podrumima, ja sam, eto, za svoju skromnu i poluruševnu kuću bio prisiljen novac posuditi od rođaka kako bih obitelji omogućio barem donekle dostojan život, jer nisam u mogućnosti obnoviti kuću", rekao je tada Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godinu dana poslije, nakon plaće potpredsjednika Vlade i uz sadašnju predsjednika Hrvatskog sabora, za Božu Petrova stigla su bolja vremena, pa trošnu jednokatnicu neće obnavljati već na njenu mjestu gradi novu.

Izgradnju kuće sufinancira država

Inače, Petrov je 27. rujna pitao Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa smije li on kao dužnosnik koristiti subvencije Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, a Povjerenstvo je 27. listopada odlučilo da može dobiti poticaj državne agencije. Ukupna vrijednost kredita s kojim će Petrov sagraditi kuću je nešto više od 900.000 kuna, od toga 590.000 kreditira komercijalna banka, a 316.000 kuna APN, piše Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrov koristi subvencije iz programa B za gradnju i rekonstrukciju obiteljskih kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo