'Država je Horvatinčiću poklonila 50 milijuna eura!'

'Tomo Horvatinčić očito ima iznimnu hrabrost', komentirali su borci za Varšavsku pomicanje ograde gradilišta.

12.8.2010.
15:31
VOYO logo

Aktivisti udruga Pravo na grad i Zelena akcija okupili su se ispred zgrade Ministarstva unutarnjih poslova u Savskoj ulici, gdje su raširili transparent dugačak oko 10 metara s porukom: "Hvala državi na daru od 50 mil. eura – T.H."

Urša Raukar izjavila je da "Tomislav Horvatinčić očito ima iznimnu hrabrost", jer je ograda gradilišta u Varšavskoj ulici pomaknuta na samo 75 centimetara udaljenosti od zgrade, doka je minimalna propisana udaljenost tri metra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On ponovno obmanjuje javnost i tvrdi da je proširenje bilo privremeno", rekla je Raukar te dodala da je bilo jasno da je ograda na nepropisnoj udaljenosti od zgrade trebala ostati dulje vrijeme.

Aktivisti su upozorili i na činjenicu da se Horvatinčić oglašava porukama na gradilištu u centru grada, iako je izvođač radova Grad Zagreb. Podsjetimo, na gradilištu je preko neizgrađene zgrade postavljen veliki transparent: "Olujom do mira, hvala braniteljima!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teodor Celakoski iz udruge Pravo na grad poručio je da su upravo zbog toga aktivisti napravili transparent kojim u ime Horvatinčića zahvaljuju Državi na "poklonu" od 50 milijuna eura.

"Riječ je o 50 milijuna eura čiste zarade koju je država poklonila Horvatinčiću za projekt kojemu je država ujedno i pogodovala. Koga stimulira takav pristup?", zapitao se Celakoski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav Tomašević iz Zelene akcije upozorio je da je vrijeme da MUP počne raditi svoj posao, te se ujedno požalio da već četiri mjeseca policija vodi istragu oko ugovora koji su potpisali Milan Bandić i Tomislav Horvatinčić.

Istaknuo je i da je policija u Varšavskoj cijelo vrijeme gledala kako se ograda proširuje do nezakonitih razmjera, te nije reagirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U drugom slučaju, kada aktivisti na 10 minuta blokiraju prolaz kamionima, policija ih odmah miče. Očekujemo da MUP počne raditi svoj posao", zaključio je Tomašević.

Prethodni članci:

arti-201008110387006 arti-201008110251006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo