DRŽAVA IH SE ODREKLA, A SAD SU NAJBOLJI: / Ovaj hrvatski otok je napravio radikalni zaokret: 'Pokazali smo se kao tvrd orah'

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

'Odlučili smo se na taj radikalni zaokret kad nas se država odrekla, kad je rekla da je Vir mjesto koje nema perspektivu'

30.8.2020.
8:07
Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

Dok bi hrvatski turizam, u situaciji pandemije koronavirusa, mogao godinu zaključiti s 50 posto prometa u odnosu na prošlu, ovogodišnji turistički rekorder je otok Vir. Načelnik tamošnje općine Kristijan Kapović rekao je za HRT kako nije riječ o iznenađenju. "Samo se ove godine pokazalo da Vir ima najvjernije goste. Pokazali smo se stvarno kao tvrd orah ove sezone", dodao je.

Kapović je rekao da Vir kao turistička destinacija prije 15 godina nije ni postojao. "Nismo bili niti u prvih 100, evo ove godine smo završili na prvom mjestu, a zadnjih pet godina smo u top 10 destinacija Hrvatske. Odlučili smo se na taj radikalni zaokret kad nas se država odrekla, kad je rekla da je Vir mjesto koje nema perspektivu", rekao je Kapović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OVI TURISTI NE ŽELE OTIĆI IZ HRVATSKE, UNATOČ KORONI: /

'Prikazuje se da je gore nego što zaista jest, a iznenađuje nas jedna stvar...'

Image
OVI TURISTI NE ŽELE OTIĆI IZ HRVATSKE, UNATOČ KORONI: /

'Prikazuje se da je gore nego što zaista jest, a iznenađuje nas jedna stvar...'

Izuzetno dobar rezultat u Istri

Direktor TZ-a Istre Denis Ivošević tvrdi da su četiri destinacije u Istri ostvarile više od milijun noćenja. Smatra da je to izuzetno dobar rezultat te naglašava da su dobili neke nove goste koji inače borave na Ibizi, Mallorci, Azurnoj obali i na Sardiniji.

Upozorio je da će bez države biti izuzetno teško pripremiti narednu turističku godinu koja će također, smatra, biti izazovna prema više kriterija. "Definitivno će biti ključan element zadržati radnike koji su već uhodani, koji već dobro poznaju tvrtke u kojima rade."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turistički bum nacionalnih parkova

Nakon otvaranja i ukidanja mjera zatvaranja, hrvatski nacionalni parkovi doživjeli su "turistički bum", ponajviše zbog domaćih gostiju. Mnogo su bolje prošli oni na moru. Plitvička jezera ostvarila su samo tridesetak posto prošlogodišnjih rezultata.

Na Plitvicama se šeće u paru, a organiziranih grupa nema. Na vidikovcu nije gužva, kao ni na stazama. Gostiju je za trećinu manje. Od četiriju hotela, radi samo jedan u sklopu parka, te samo jedan od dva kampa, javlja HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo