'DRŽAVA D'URADI NEŠTO': / Središnji ured se hvali tuđom donacijom, poduzetnik ih poklopio; 'Je li ovo novo dno, prejadno'

Image
Foto: Facebook/Pixsell

Središnji državni ured za digitalizaciju pohvalio se 3D printerom, ali su zaboravili navesti kako se radi o donaciji IRIM - Croatian Makersa Nenada Bakića

18.3.2019.
10:36
Facebook/Pixsell
VOYO logo

Poduzetnik Nenad Bakić na svom je Facebooku prozvao Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva koji se pohvalio kako je u Zagrebu u NSK dostupna usluga 3D printanja bez da su naveli kako je riječ o donaciji Instituta gospodina Bakića.

"Državo d'uradi nešto! Je li ovo novo dno samohvale države koja nešto čini za narodne mase (naravno čini uvijek novcima narodnih masa), u ovom slučaju naročito vizionarski? Državni ured za digitalizaciju se u prekovremenom radu nedjeljom hvali projektom u kojem niti spominje tko je donirao prvu (ili jedinu - ne znam ima li još?) opremu i tko je pokrenuo NSK u ovom smjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jadno - prejadno. Valjda je ljudima u državnoj upravo neshvatljivo da se ne samo najveća stvar u hrvatskom školstvu nego sada i u knjižnicama događa privatnom inicijativom i privatnim novcem", napisao je Bakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki projekt digitalizacije

"Naravno, država neće reći ni da je IRIM - Croatian Makers iz vlastitih sredstava (donacije obitelji Bakić) i uz donacije građana i podršku podosta Rotary klubova pokrenuo projekt gdje je 100+ knjižnica pretvorene u digitalne razvojne centre i mnogi među njma su dobili iste takve 3D printere za besplatni ispis građana (samo što je NSK jedina kojoj je osnivač DRŽAVA) i da sada uz pomoć Googla radimo projekt pretvaranja 170 knjižnica u Hrvatskoj, Srbiji, BiH i na Kosovu u digitalne razvojne centre (u komentaru). Ako je i od države Hrvatske od koje svašta očekujemo, prejadno je", zaključio je Bakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo