policija utvrđuje okolnosti / Druga strana priče - osumnjičeni 44-godišnjak tvrdi: 'Nisam oteo djevojčicu, rekla mi je da je netko progoni'

Image
Foto: Ilustracija/Thinkstock

Državno odvjetništvo za muškarca će zatražiti pritvor zbog teških okolnosti kaznenog djela i zbog opasnosti od ponavljanja djela

20.8.2017.
14:00
Ilustracija/Thinkstock
VOYO logo

Splitska policija uhitila je 44-godišnjeg muškarca iz Muća u čijem je prebivalištu pronađena 13-godišnja djevojčica za kojom se tragalo od ponedjeljka do petka. Nakon što je kazneno prijavljen za spolno uznemiravanje maloljetnice, pojavila se i njegova strana priče, piše Jutarnji.

Državno odvjetništvo za muškarca će zatražiti pritvor zbog teških okolnosti kaznenog djela i zbog opasnosti od ponavljanja djela. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte više: 

>>Policija uhitila 44-godišnjaka: putem Facebooka namamio i dirao 13-godišnju djevojčicu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nestanak djevojčice prijavili su njezini roditelji. Ona se iz njihova apartmana u Tučepima, gdje su ljetovali, udaljila u ranim jutarnjim satima 14. kolovoza. Sa sobom nije ponijela mobitel, pa policija nije mogla locirati njezino kretanje.

No, uspjeli su ući u njezine profile na društvenim mrežama. Upravo im je komunikacija koju je djevojčica vodila s 44-godišnjakom, prema neslužbenim izvorima, i pomogla da razriješe slučaj. Kako je priopćeno medijima u petak navečer, nestala djevojčica neozlijeđena je pronađena u njegovoj kući na području Muća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznaje Jutarnji, muškarac se pred policijom branio tvrdnjama kako djevojčicu nije poznavao otprije te kako nije imao nikakvih kontakata s njom. Kaže kako ju je pokupio na Jadranskoj magistrali dok je autostopirala te kako mu je rekla da ju progone 'nekakvi ljudi'. 

Pokaže li se, međutim, da je djevojčicu zaista namamio preko društvenih mreža, prijeti mu ozbiljna kazna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz određenih okolnosti same priče, prije svega iz podatka da je policiji trebalo nekoliko dana da lociraju gdje se nestala djevojka nalazi iako su imali uvid u njezine račune na društvenim mrežama, može se zaključiti kako se 44-godišnjak možda lažno predstavljao, odnosno imao lažni profil, piše Jutarnji.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo