DRAMATIČNA SNIMKA: /

'Dobro provjerite rasvjetu prije kićenja božićnog drvca, evo što vam se može dogoditi'

Image
Foto: Screenshot/Facebook

Pogledajte kakav požar u samo nekoliko sekundi može uzrokovati neispravna božićna rasvjeta i svakako poslušajte savjet vatrogasaca.

5.12.2017.
9:18
Screenshot/Facebook
VOYO logo

Vatrogasna postrojba DVD Stružec na svom je Facebook profilu podijelila uznemirujući video koji dokazuje koliko neispravna božićna rasvjeta može biti pogubna za vaš život i materijalnu imovinu.

Video prikazuje ukrašeno božićno drvce koje se zbog neispravnog rasvjetnog tijela, odnosno kratkog spoja i nastalog iskrenja, u doslovno dvije sekunde pretvorilo u buktinju. Snimka dokazuje koliko je takvu situaciju teško, ako ne i nemoguće kontrolirati. Upravo iz tog razloga vatrogasci apeliraju na građane da dobro provjere rasvjetu prije ukrašavanja božićnog drvca kako bi se potencijalna tragedija izbjegla na vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dragi pratitelji,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo smo 20-ak dana udaljeni od Božića i blagdanskih dana. S obzirom na to kako će ukrašavanje vaših domova početi ili je već počelo ovaj video je savršeni primjer kako vaš bor/jelka/smreka itd. mogu postati prava opasnost zbog neispravnih žaruljica i ostalih rasvjetnih tijela.

Molimo vas, budite oprezni i dobro provjerite “rasvjetu” prije postavljanja na vaše božićno drvce jer vjerujte nam, neispravne žaruljice i izjave poput “a budu još ovaj Božić izdržale, evo malo izolir trake...” nisu vrijedne vas, vaše obitelji i vašeg doma.

Vatru gasi, brata spasi", napisali su vatrogasci iz Stružca na svom Facebooku.

Inače, zagrebački su vatrogasci nedavno, potkraj studenoga na Facebook profilu Vatrogasne postrojbe Zagreb objavili dramatičnu snimku gašenja požara koji je usred noći izbio na sedmom katu zgrade na zagrebačkoj Selskoj cesti. Vlasnik stana isprva je sam pokušao ugasiti požar s pomoću opreme za gašenje iz zidnog hidranta u zgradi, no vatru ipak nije uspio kontrolirati. Na teren je izašlo 13 vatrogasaca. Iako ovaj požar nije uzrokovala božićna rasvjeta, mislimo da je dobro osvijestiti građane i upozoriti ih da ovu prikrivenu opasnost nikako ne treba olakotno shvaćati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, ovih božićnih blagdana budite posebno oprezni i poslušajte savjet vatrogasaca - svakako provjerite rasvjetna tijela u kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo