GRCI UŠUTKALI VARŠAVU /

Drama na startu: Poljaci za dlaku izbjegli poraz!

Image
Foto: AP

Bila je to jedna od najuzbudljivijih otvarajućih utakmica u povijesti europskih prvenstava u kojem su Grci s igračem manje postigli zgoditak i promašili jedanaesterac za pobjedu.

8.6.2012.
19:55
AP
VOYO logo

Poljska - Grčka 1:1 (1:0)

Nacionalni stadion u Varšavi. Gledatelja 58.000. Sudac: Velasco Carballo (Španjolska).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Lewandowski (17), 1-1 Salpingidis (51).

POLJSKA: Szczesny (CK, 69), Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch, Blaszczykowski, Polanski, Murawski, Rybus (vratar Tyton, 69), Obraniak, Lewandowski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GRČKA: Chalkias, Torosidis, Avraam Papadopoulos (Kyriakos Papadopoulos, 37), Papastathopoulos (CK-44), Holebas, Maniatis, Katsouranis, Karagounis, Ninis (Salpingidis, 46), Gekas (Fortounis, 68), Samaras.

VARŠAVA - U utakmici 1. kola A skupine Eura u Varšavi su nogometaši Poljske i Grčke igrali 1:1 (1:0). Bila je to jedna od najuzbudljivijih otvarajućih utakmica u povijesti europskih prvenstava u kojoj su Grci sa igračem manje postigli zgoditak i promašili jedanaesterac za pobjedu. Za Poljsku je strijelac bio RobertLewandowski (17), a za Grčku DimitrisSalpingidis (51).

Bila je to odlična utakmica puna preokreta, Poljaci su poveli u 17. minuti golom Lewandowskog, dominirali u prvom dijelu, a Grci su još pred kraj poluvremena ostali sa igračem manje. No, u nastavku potpuni preokret, Salpingidis, koji je ušao u drugom poluvremenu, donio je Grčkoj poravnanje u 51. minuti, a potom je izborio 11-erac i isključenje poljskog vratara. No, Karagounis nije iskoristio penal.

Poljaci su krenuli silovito vođeni fanatičnom publikom, a prva prijetnja stigla je u 4. minuti kada je Murawski pucao sa vrha kaznenog prostora, a golman Chalkias akrobatskom obranom spašava Grke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 14. minuti Piszczek se probio po desnoj strani, oštro ubacio u grčki peterac, ali Lewandowski je bio prekratak. No, tri minute kasnije slična akcija, ovaj puta JakubBlaszczykowski je prošao po desnoj strani i odlično uposlio Lewandowskog, koji glavom pogađa mrežu za vodstvo Poljske. Odličan primjer suradnje dvojca iz Borussije Dortmund.

Poljaci su mogli voditi 2-0 u 38. minuti, ali branič Perquis puca pored gola sa desetak metara udaljenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grci su samo jednom ozbiljnije zaprijetili u prvom poluvremenu, i to iz prekida. Karagounis je ubacio u kazneni prostor, a Gekas glavom šalje loptu pored vratiju.

Dodatni šok za Grčku dogodio se u 44. minuti, kada je drugi žuti karton i isključenje zaradio Papastathopoulos.

Salpingidis, koji je ušao u drugom poluvremenu, već je nakon pet minuta uzvratio je za ukazano mu povjerenje i donio je Grčkoj poravnanje u 51. minuti. Nakon ubačaja sa desne strane pogriješio je poljski vratar Szczesny, a Salpingidis je lakoćom pogodio mrežu.

U 63. minuti velika šansa za Grčku, ali Samaras iz neposredne blizine puca pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga, novi šok za Poljake vratar Szczęsny dobio je crveni karton jer je oborio u 16-ercu Salpingidisa. Kazneni udarac za Grčku izveo je u 71. minuti Karagounis, ali pričuvni vratar PrzemyslawTyton, koji je zamijenio isključenog Szczęsnyja, uspio je obraniti 11-erac, i ostalo je 1-1.

Do kraja susreta više nije bilo ozbiljnijih prigoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo