put u rim /

Drama na slovenskoj granici: zagrebačkog srednjoškolca sa sirijskom putovnicom izbacili iz autobusa i zabranili mu prolaz

Image
Foto: Ilustracija/Goran Stanzl/PIXSELL

Zagrebački srednjoškolci prije nekoliko dana krenuli su na putovanje u Rim, a kada su došli do slovenske granice, nastala je prva drama.

4.10.2017.
8:16
Ilustracija/Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački srednjoškolci prije nekoliko dana krenuli su na putovanje u Rim, a kada su došli do slovenske granice, nastala je prva drama. Naime, slovenska granična policija shvatila je kako se među učenicima nalazi dječak s putovnicom Sirije te mu odlučila zabraniti ulazak u Schengenski prostor.

Riječ je o dječaku čiji otac radi kao ortoped u Zagrebu koji je još 2012. godine došao živjeti u Hrvatsku, nakon ranog djetinjstva provedenog u sirijskom Homsu. Njegovi prijatelji i profesori imaju o njemu najbolje mišljenje. Opisuju ga kao drago dijete koje se odlično uklopilo u novu sredinu, prenosi Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz sirijskog konzulata u Zagrebu kažu kako ih ne čudi ovaj potez slovenske policije budući da u Schengenski prostor ljudi sa sirijskim putovnicama više ne mogu ulaziti. 

Dječak je ranije s obitelji putovao izvan Hrvatske. Jedno od putovanja bilo je baš u Italiju kamo je sada trebao otići na školski izlet, no tada je u Rim putovao avionom te nova schengenska pravila još očito nisu bila na snazi, prenosi Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo