DRAMA NA NEBU IZNAD PULE: /

NATO-ov borbeni avion imao tehničkih problema pa sat vremena letio iznad grada

Image
Foto: PIXSELL

Pilot zrakoplova je zatražio slijetanje u pulsku zračnu luku, a zbog problema s F-16-icom na aerodrom nisu slijetali ni redovni putnički avioni.

5.6.2018.
23:15
PIXSELL
VOYO logo

Prava drama odvijala se danas na nebu iznad Pule. Naime, gotovo sat vremena iznad grada je kružio NATO-ov borbeni zrakoplov F-16 koji je imao tehničkih problema. Kako piše Regional Express, pilot zrakoplova je zatražio slijetanje u pulsku zračnu luku, a zbog problema s F-16-icom na aerodrom nisu slijetali ni redovni putnički avioni.

Uz avion koji je imao tehničkih problema iznad Pule je letio još jedan borbeni zrakoplov i to prilično nisko. Također je i nekoliko vozila hitne pomoći pod sirenom izašlo na teren u isto vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vojni NATO avion zatekao se u kvaru u letu i kružio je nad našim područjem zbog čega smo odgodili slijetanje aviona Croatia Airlainsa koji je u Pulu trebao sletjeti iz Amsterdama tj. preusmjerili smo ga. Nakon nekog vremena što je vojni avion kružio odustao je od slijetanja i nastavio dalje, tj. nije ni pokušavao sletjeti u pulsku zračnu luku. Sve naše službe bile su u pripravnosti i situacija je sretno završila", rekao je za Regional Express direktor Zračne luke Pula SvemirRadmilo.

Pilot je očito procijenio da je njegov avion u dovoljno dobro stanju za let do Aviana i NATO-ove baze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo