brod usred atlantika / Drama na hrvatskom brodu: Dvojica pomoraca ne daju znakove života, helikopter ne može do njih!

Image
Foto: Atlantska plovidba

Ozlijeđena su četiri pomorca, ali dvojica su stabilno

18.7.2019.
12:50
Atlantska plovidba
VOYO logo

Atlantska plovidba u četvrtak je objavila da je u srijedu kasno poslijepodne došlo do nesretnog slučaja na brodu AP Dubrava u južnom Atlantiku, ozlijeđena su četiri pomorca od kojih dvojica ne daju znakove života, a dvojica ozlijeđenih su stabilno. 

"Jučer, 17. srpnja u kasnim poslijepodnevnim satima tijekom obavljanja radnih aktivnosti došlo je do nesretnog slučaja na brodu AP Dubrava zbog čega je brod prekinuo komercijalno putovanje i skrenuo radi hitnog pružanja medicinske pomoći prema najbližoj luci Tubarao (Brazil), od koje je u tom trenutku bio udaljen oko 150 nautičkih milja", objavila je dubrovačka brodarska tvrtka putem Zagrebačke burze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozlijeđena su četiri pomorca - tri hrvatska državljana i jedan ukrajinski pomorac - te je odmah zatražena hitna medicinska pomoć od brazilskih vlasti, obalne straže i mornarice. Dvojica ozlijeđenih su stabilno, a dva člana posade ne daju znakove života unatoč kontinuiranim mjerama reanimacije od posade po uputama liječnika, navode iz Atlantske plovidbe.

Zapovjednik, posada broda i kompanija čine sve kako bi čim prije uspjeli iskrcati ozlijeđene članove posade, ističu iz Atlantske plovidbe napominjući kako se očekuje dolazak helikoptera tijekom jutarnjih sati s obzirom da zbog jučerašnjih vremenskih uvjeta na moru, udaljenosti broda od obale i noći helikopter nije bio u mogućnosti odmah poletjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brod će po iskrcaju ozlijeđenih i obavljanju svih procedura u luci Tubarao nastaviti komercijaIno putovanje, navodi se u priopćenju.

"Kompanija ulaže sve moguće napore koristeći sve raspoložive resurse kako bi unesrećene čim prije hospitalizirala i nakon provedenog liječenja vratila kući", zaključuje se u objavi Atlantske plovidbe, iz koje izražavaju najiskrenije suosjećanje obiteljima unesrećenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poziciju hrvatskog broda AP Dubrava možete pratiti na ovom linku.

Ako bude potrebno, sindikat će pomoći stradalim pomorcima 

Sindikat pomoraca Hrvatske (SPH), bude li potrebno, reagirat će i pomoći stradalim pomorcima Atlantske plovidbe, a medije moli za razumijevanje i poštivanje privatnosti pomoraca i njihovih obitelji, naveli su iz sindikata u povodu nesretnog slučaja na brodu Atlantske plovidbe Dubrava u južnom Atlantiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo