Drama na granici / Drama na Bajakovu: zaustavljena karvana, konji ostali na cesti bez vode i hrane

Prava drama odvijala se sinoć na Bajakovu. Pri povratku s konjičkoga natjecanja u Novom Sadu, karavana je zapela na granici. Do jutra. Bila je to posljedica odluke veterinarske inspektorice - koja je trebala pregledati konje.

25.7.2017.
18:39
VOYO logo

Sati prolaze –  noć je pala, a konji na parkiralištu bez vode i hrane. Čekaju na Bajakovu da uđu u Hrvatsku.

"Sa svim papirima koji su bili priređeni u špediciji. I došli smo kod veterinarke i tražili da nam završi te papire da možemo se vratiti u Hrvatsku. Međutim, ona nam je rekla ovako da ona ne radi duže od sedam sati, niti želi da mi kasnimo, i ona nas ostavlja. Zatvorila je prozor i otišla u drugu sobu", rekao je Ivica Funarić,vlasnik konja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su Guinness i Koko s još dva konja, djecom i odraslima bili na cesti. 

"Ostavili su nas bez hrane i vode. Nismo ni mi imali vode i hrane, bilo nas je djece. Bili smo na parkingu gdje smo zavezali konje za ogradu. Bilo je jako vruće, sunce je bilo a predvečer se bila pripremala i oluja", reko je Ivan Funarić, natjecatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu smjeli konje staviti u boks. Ivan se uplašio se za svoje ljubimce.

"I sam transport premara. Dolazi do povrede leđa do oštećanja mišićnog prostora i dugo stajanje u prikolicama u transportima nigdje nije preporučljivo", izjavio je Rajko Dokić, trener u konjičkom sportu Novi Sad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je obitelj naljutilo je postupak veterinarke koja nije htjela odraditi, kako kažu svoj posao.

Prelazak granice sa stokom i životinjama mora se unaprijed najaviti jer veterinarski inspektori ne rade non-stop na svim graničnim prijelazima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo najavu između 16i 18 sati da ćemo doći, ali zbog tamo problema na cesti smo kasnili 18 minuta", Ivica Funarić vlasnik konja iz Bilja.

Na Bajakovu je radno vrijeme od 7 do 19 sati. Veterinarka ih je mogla primiti, na kraju je Ivica potegnuo veze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njen šef, gospodin Riz, mislim da se tako preziva, u 11 sati i deset minuta nam se javio na telefon i poslao je novog veterinara iz Županje koji je odradio sve papire tako da smo mogli prijeći kući", rekao je Ivica Funarić, vlasnik konja iz Bilja.

Zahvalni što su im pomogli policajci i carinici koji su donijeli vodu i hranu. Ministarstvo poljoprivrede provjerava slučaj, pa će naknadno odlučiti hoće li za djelatnicu biti sankcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo