PRGOMET PROGOVORIO: / Evo o čemu se razgovaralo na sastanku koji je potresao hrvatsku političku scenu

Image
Foto: Robert Anić / PIXSELL
17.7.2016.
20:32
Robert Anić / PIXSELL
VOYO logo

Na pitanje kako je uopće došlo do razgovora između njega i Milanovića u stanu ‘bez zastora’ Ante Kotromanovića kazao je: "Svoje sam odluke uvijek donosio vjerujući da činim dobro, bez kalkulacija. Nisam kalkulirao ni kad sam išao u rat, ni kad sam ulazio u izbornu utrku za zamjenika predsjednika HDZ-a, ni kad sam gospodinu Tomislavu Karamarku govorio što mu ide.

Ni kad sam se našao s tadašnjim premijerom Milanovićem. On je odredio gdje i kad ćemo se naći, pa zar je to trebalo odbiti? Ne bi to u tom trenutku odbio nitko u Hrvatskoj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Borio sam se za svoje stavove'

Istaknuo je kako je na tom sastanku branio interese onih na čijoj je platformi izabran, dakle Mosta. "Vrlo sam jasno rekao Milanoviću na toj večeri: ‘Most i ja osobno nećemo vas podržati za hrvatskog premijera’. Milanović će to, ako želi, sigurno potvrditi, iako nikada o tome nije htio govoriti. Nisam vidio previše sreće na njegovu licu. Ni osmijeh. U tom trenutku najveći legitimitet za premijera imali su Milanović i Karamarko, ali i mi smo imali svog kandidata.

Image

Kako se Milanović borio za svoje, ja sam se borio za svoje stavove. I nisam nikada ni Milanoviću, ni Karamarku dao potpis kao mandataru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TAJNI DOGOVOR: /

Prgomet Milanoviću obećao 6 potpisa zastupnika Mosta?

Image
TAJNI DOGOVOR: /

Prgomet Milanoviću obećao 6 potpisa zastupnika Mosta?

Petrov je kontaktirao s Karamarkom

Upitan nije li mogao izgladiti s Božom Petrovim taj susret s Milanovićem kazao je: "Ne znam iz kojeg je razloga Petrov odlučio prekinuti suradnju, zbog čega mi ni tada ni danas nije žao. Pogotovo imajući na umu činjenicu da se prekid dogodio u nedemokratskom ozračju, protiv čega sam se uvijek borio, a Petrov nije ni osjetio potrebu razgovarati sa mnom o tom događaju.

Da sam želio skriti susret s premijerom, ne bih otišao u popodnevnim satima i sjedio uz široko otvorenu terasu nego bih, kao neki drugi mostovci, išao Milanoviću u ponoć. Nisam tajio ništa, kao što neću ni ubuduće. Kao i dosad, svoj ću politički rad držati javnim, jednostavno rečeno, voditi politiku bez zavjesa. Možda će Petrov jednoga dana reći što mu je smetalo u tome da sam razgovarao s Milanovićem, s obzirom na to da nama drugima nisu smetali njegovi kontakti s Karamarkom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidatura za gradonačelnika Zagreba

Prgomet je odmah najavio i kako se na lokalnim izborima za godinu dana namjerava kandidirati za gradonačelnika Zagreba.

"Više me zanima nacionalna politika, ali ne odbijam mogućnost uključivanja i u lokalne izbore. Hoću li u utrku za gradonačelnika Zagreba, odlučit će stranka. Imam viziju kako Zagreb treba izgledati i nemam straha od političke borbe i izazova."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije prelaska u Most, Prgomet je bio zamjenik šefa HDZ-a, no nesuglasice su počele nakon što je Karamarko odlučio izbaciti Jadranku Kosor iz stranke. "Politički ‘klimavci’ takvih problema nemaju. Stvarni je problem u unutarstranačkoj demokraciji koju sam snažno zagovarao još tijekom kampanje za zamjenika šefa HDZ-a. Ona je preduvjet stvaranja dobrih javnih politika koje se bruse u međusobnom sučeljavanju, a u konačnici je to i preduvjet izbora jakih, kompetentnih osoba koje će voditi stranku i državu.

'Most će gotovo sto posto ići s HDZ-om'

Ne smetaju mi drukčiji stav i mišljenje, ali mi smeta ako se ne omogući da drukčije mislim i kažem. Stier i ja smo bili protiv toga da se nekoga zbog verbalnog delikta izbaci iz stranke. Jedno je izraziti nezadovoljstvo načinom vođenja stranke, a drugo je nekoga izbaciti zbog različitog mišljenja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li Crkva stajala iza projekta Most kazao je: "Činjenica je da najveći dio Mosta pripada konzervativnoj političkoj opciji, kao što je činjenica da su postojale simpatije jednog dijela Crkve. Koliko je to bila stvarna potpora, zaista ne znam jer u mjesec i pol našeg druženja to nisam mogao ni saznati".

Upitan tko će biti novi premijer, Milanović, Plenković ili Petrov, odgovorio je: "Mislim da većina građana više naginje desnom nego lijevom centru, ali je pitanje koliko će se to znati politički iskoristiti. Most će gotovo sto posto ići s HDZ-om".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo