'Draga Jadranka, o svemu ću napisati knjigu!'

2.6.2010.
10:46
VOYO logo

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, koji se već treći mjesec nalazi u pritvoru u Remetincu, osjeća se odbačenim od svoje stranke i zato predsjedništvu HDZ-a piše pisma i traži od njih da mu objasne kakav je njegov trenutačni stranački status.

Kako neslužbeno doznaje Novi list, do sada je redovnom procedurom, preko suca istrage Krešimira Devčića, uputio dva opširna pisma na po četiri stranice formata A 4, a naslovio ih je na glavnog tajnika HDZ-a Branka Bačića. Prvo je u HDZ-ovu središnjicu stiglo prije dvadesetak dana, a drugo prošlog tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je pritvoren zbog istraga povezanih s aferom Spice, Predsjedništvo HDZ-a istog mu je dana izreklo suspenziju na sve dužnosti u stranci i slučaj dalje predalo Sudu časti koji, međutim, dosad nije otvorio postupak protiv Polančeca.

Bačić je potvrdio primitak Polančecovih pisama, a u međuvremenu je pripremio odgovor. Kaže da će tijekom srijede Polančecu poslati pismo u kojem će ga informirati o stvarima zbog kojih mu je pisao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle, Polančec je pritvoren, na teret mu se stavljaju teške optužbe te smo ga suspendirali zbog nanošenja štete ugledu HDZ-a. On je i dalje član naše stranke i sad je odluka na Sudu časti. Doista ne znam kad će se to stegovno tijelo očitovati, ali moguće je da će pričekati pravosudni ishod ovog slučaja. Mi, naravno, ništa ne želimo prejudicirati i ne tvrdimo da je Polančec za bilo što kriv dok mu se to eventualno ne dokaže, a predsjednica Jadranka Kosor u više je navrata rekla da se HDZ sigurno neće miješati u rad pravosuđa, USKOK-a i policije", rekao je Bačić. Polančec u pismima, u kojima se izravno obraća i premijerki, nazivajući je "draga Jadranka", ipak nije samo pokušao doznati kakav je njegov status u HDZ-u, nego se i raspitivao o saborskom istražnom povjerenstvu za utvrđivanje činjenica u vezi s privatizacijom Ine, te je izrazio želju da ga ono pozove kao svjedoka "kako bi mogao ispričati sve što zna o ugovoru s MOL-om".

U drugom pismu Polančec je izvijestio vrh HDZ-a da će napisati knjigu o svim događajima koji su prethodilo njegovom dolasku u Remetinec, kao i o boravku u pritvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201002080095006 arti-201002060129006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo