TURČINOV: 'TEŠKO IZAĐEM NA KRAJ' / Doznajemo koje bi sankcije mogle stići načelnika koji je javni novac trošio u bordelu. Evo što kažu političari o tome

Turčinov se pravda da mu se dogodila omaška i da je pomiješao kartice

13.7.2022.
21:30
VOYO logo

Kad ste mislili da gore ne može. Načelnik Murtera službenom je karticom platio - prostitutke. U austrijskom bordelu potrošio je 1560 eura.

S kime je bio - ne želi reći, a pravda se da je pomiješao kartice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U kasnim noćnim satima došlo je do pogreške, odnosno omaške u plaćanju s obzirom da je moja osobna kartica i kartica Općine izdana od strane iste banke i da sam omaškom upotrijebio karticu Općine, umjesto svoje kartice", kaže Toni Turčinov, načelnik općine Murter.

Image
Toni Turčinov /

Načelnik koji je javnim novcem platio račun u bordelu dao ostavku na mjesto županijskog vijećnika

Image
Toni Turčinov /

Načelnik koji je javnim novcem platio račun u bordelu dao ostavku na mjesto županijskog vijećnika

Pogriješio je karticu, ali nije pin za istu. Klub u kojem je bio na internetu se reklamira kao jedan od najekskluzivnijih noćnih klubova u Koruškoj. Nudi društvo od 10 do 15 djevojaka u sedam soba u koje virtualno možete ući i pregledati ih. Osim djevojaka, nudi wellness, gastronomsku ponudu, izbor šampanjaca i uživanje u cigarama. Da im je dobrobit na prvom mjestu ukazuje i činjenica da nude mogućnost plaćanja svim poznatim karticama, ali i bankomat unutar kluba kako bi zaštitili anonimnost. Turčinovu je, čini se, to promaklo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turčinovu ta usluga nije bila preskupa ali zato jesu kroasani koje je tri mjeseca poslije turistima dijelio besplatno.

"Žalosno, ja s načelničkom plaćom, možda će neki reći evo ti njega sada pa on sebe stavlja. S troje djece i gospođom jako teško izađem na kraj, a mogu misliti kako je ljudima koji žive lošije od mene", govorio je Turčinov u srpnju 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi slučaj zlouporabe javnog novca političara vidno je šokirao njegove kolege.

"Pa jesi ti normalan", kaže Peđa Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U bordelu? Proračunski? U ime Isusovo! Svašta!", rekao je Franko Vidović, član Kluba zastupnika Socijaldemokrata.

"Službena kartica? To je dosta neobično? Ja koliko se sjećam Murter nije HDZ na vlasti. -Je li vam laknulo? "Ne, nije mi laknulo nego da je normalno sad bi se trebalo prozvati ne znam čiji je tamo načelnik na vlasti", tvrdi predsjednik Vlade, Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik Murtera na vlasti je od 2016., sad je nezavisni, no nekoć je bio u HSS, pa prešao ni manje ni više nego u Hrvatsku demokršćansku stranku. Njegove austrijske avanture privukle su interes i povjerenstva koje će istražiti je li zlouporabio položaj.

"Onda će dužnosnik snositi sankciju koja može biti u rasponu od 4 do 40 tisuća kuna", objašnjava članica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Tatjana Vučetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valjda će kaznu platiti privatnom karticom. Nakon afere Turčinov je dao ostavku na mjesto županijskog vijećnika. Ali načelnik Murtera ostaje.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo