NOVI DETALJI AFERE / Doznajemo! Franji Vargi ponuđen status svjedoka pokajnika: 'Brkićev broj sam zaprimio 2017...'

'Kako je sud mogao potvrditi one navode, a sad voditi istragu u drugim pretpostavkama'

14.4.2019.
18:35
VOYO logo

Reakcije stižu sa svih strana već dan nakon što smo prvi objavili da je zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić ispitan na policiji kao osumnjičenik

No, zanimljivo - ni premijer ni ostali članovi iz vrha stranke nisu znali što se događa, odnosno Milijan Brkić ih o tome nije niti obavijestio. U međuvremenu, otkrivamo sve više informacija o najnovijoj aferi koja trese HDZ, a imamo i rekaciju Franje Varge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva će biti sudbina Milijana Brkića koji je dobio status osumnjičene osobe policija još ne otkriva. U izjavama nakon RTL-ovog otkrića oprezan je i sam ravnatelj policije Nikola Milina.

"Mogu reći da policija postupa po službenoj dužnosti, razmjenjuje sve informacije s odvjetništvom i kao u svim drugim krim istraživanjima, policija prikuplja obavijesti od građana, ispituje u svojstvu osumnjičenika. A on ima status osumnjičenika? Kriminalističko istraživanje se nastavlja. Mogu vam reći da su izvidi tajni", kazao je Milina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok Milijan Brkić poručuje kako je sve to cirkus i da je sramotno u što su pojedinci pretvorili institucije, premijer Andrej Plenković otkriva kako mu o svemu ovome Milijan Brkić nije ništa rekao. 

"U ovom trenutku nemam nikakvih dodatnih saznanja. Ne želim komentirati nešto o čemu nemam dovoljno saznanja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku afere SMS, sam premijer Plenković kazao je kako mu se cijela afera ne sviđa. Iako najnoviji krak te afere prokazuje i Brkića, Plenković smatra kako to HDZ-u uoči izbora za Europski parlament neće štetiti.

Ipak, spominjanje Brkića kao osumnjičenika kod političkog i glavnog tajnika HDZ-a LovreKuščevića izaziva zabrinutost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da hrvatskoj demokratskoj zajednici nije drago da bilo koji član stranke ima bilo kakve veze i istrage i afere i tako dalje, ali zaista pustimo da policija i DORH naprave svoj posao bez ikakvog pritiska sa strane politike."

Presretanje računalne pošte i nije toliko rijetko kazneno djelo, poručuje stručnjak za informacijsku sigurnost Alen Delić. Sve se to događa, a da krajnji korisnik ne zna tko je sve prije njega vidio mail koji mu stiže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To volim objasniti kao i razglednica. Kad pošaljete razglednicu poštom od točke A do točke B, vi ne znate tko je tu razglednicu u međuvremenu pročitao", tvrdi Alen Delić.

U slučaju oko Milijana Brkića, ispitan je i Franjo Varga prošli tjedan u Osijeku. Bio je bez odvjetnika pa se branio šutnjom. Za RTL o najnovijim optužbama kratko je poručio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema optužnici sam zaprimio broj Milijana Brkića u listopadu 2017. od Curića kako bi sačinio komunikaciju. Sad ispada da sam na poticaj Milijana pratio od 2015. Kako je sud mogao potvrditi one navode, a sad voditi istragu u drugim pretpostavkama. Jedno isključuje drugo."

Vargin odvjetnik pred kamere ne želi. Pita se je li u ovom slučaju ponovno u pravosudnom postupku pritisak politike. Čeka se idući potez policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Vargi je ponuđen i status svjedoka pokajnika, ali to je njegovu odvjetniku čudno zbog svega što se događa. Taj status nije prihvatio i neće ga prihvatiti.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo