ON JE JOŠ U BOLnICI / Doznajemo! Banožićeva odvjetnica povukla zahtjev da se aktivira saborski mandat bivšem ministru

Image
Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Njegova odvjetnica Ksenija Vržina upravo je u RTL-u Danas rekla da ima njegovu punomoć te da je u njegovo ime podnijela zahtjev da mu se aktivira i automatski zamrzne mandat, a od Vlade da iskoristi pravo na povlasticu šest punih te šest plaća od 50 posto

20.11.2023.
15:39
Sime Zelic/PIXSELL
VOYO logo

Odvjetnica bivšeg ministra Marija Banožića, Kesnija Vržina, povukla je zahtjev da mu se aktivira mandat u Saboru, a potom automatski zamrzne, doznaje Danas.hr.

Podsjetimo, odvjetnica Vržina upravo je u RTL-u Danas potvrdila da će u Banožićevo ime podnijeti zahtjev za aktivacijom mandata. Tada je rekla: "Ja sam tu odluku donijela kao njegova odvjetnica, a odvjetnica sam mu bila i u prethodnim slučajevima kada sam nastupala u njegovo ime. Podnijela sam zahtjev Saboru za aktivaciju njegovgo saborskog mandata i odmah istovremeno stavljanje tog mandata u mirovanje. Podnijela sam i zahtjev Vladi za 6+6 opciju da koristi pravo šest plaći i 50 posto plaće drugih 6 mjeseci."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon njezina istupa uslijedila je bura u javnosti jer je predsjednik Mandatno imunitetnog povjerenstva Robert Jankovics rekao da je to presedan da netko preko punomoći podnosi zahtjev u nečije ime, a navodno ta punomoć nije bila ni ovjerena.

"Ne bih to komentirao“, kratko je odgovorio Hini Jankovics potez Banožićeve odvjetnice koja je povukla zahtjev. No, sjednica je otkazana, objavljeno je u ponedjeljak poslijepodne na službenoj stranici Hrvatskog sabora. Samo nekoliko sati prije toga, Jankovics je rekao kako će MIP-u predložiti da prihvati zahtjev Banožićeve odvjetnice. U dobroj vjeri ću tako postupiti, pa ćemo vidjeti kako će glasovati preostalih osam članova Povjerenstva, rekao je Jankovics, koji prije najavljene sjednice MIP-a nije želio iznositi nikakve pojedinosti. Ipak, neslužbeno se doznalo da su stručne službe MIP-a pregledale svu dokumentaciju vezanu za bivšeg ministra obrane i zaključile da je sva predana dokumentacija u biti zakonita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRAVNA ZAVRZLAMA /

Slučaj Banožić presedan u Saboru: Zahtjev za aktivacijom mandata izazvao neviđenu pomutnju. Gdje je nastao problem?

Image
PRAVNA ZAVRZLAMA /

Slučaj Banožić presedan u Saboru: Zahtjev za aktivacijom mandata izazvao neviđenu pomutnju. Gdje je nastao problem?

Osim toga, dobro upućeni izvor istaknuli su kako su od petka ujutro, kad je temeljem punomoći, MIP-u podnijet zahtjev za aktivacijom Banožićeva mandata, prošla tri dana u kojima se nitko iz obitelji Banožić nije usprotivio toj punomoći, pa nema prostora sumnjati da to je volja bivšeg ministra. U ponedjeljak poslijepodne objavljeno je kako se poboljšalo zdravstveno stanje bivšeg ministra obrane koji je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći koju je skrivio i u kojoj je jedna osoba poginula, a nakon koje je ministar razriješen. Banožićevo zdravstveno stanje je u daljem poboljšanju te je premješten s Jedinice intenzivnog liječenja na Kliniku za neurokirurgiju, doznaje se u ponedjeljak u Ravnateljstvu ovoga KBC-a.

POGLEDAJTE VIDEO Alkoholna zavrzlama: dva nalaza, jedna prometna nesreća, neovjerena punomoć i pitanje: Gdje je Banožić bio večer prije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo