AFERA 'NAKAZE' /

Oglasio se DORH: Provjerava se je li prijava protiv Anne Dujić odbačena zakonito

Image
Foto: RTL Danas/Screenshot

Prijavu protiv Anne Dujić ljetos je podnijela mlada šibenska policajka zbog psovke koju joj je Dujić uputila, ali i jer ju je zamalo pregazila kako bi prošla cestovnu blokadu postavljenu zbog požara. Općinsko državno odvjetištvo u Šibeniku odbacilo je prijavu, a DORH sada traži izvješće radi provođenja izvanrednog nadzora rada policije

15.10.2024.
12:53
RTL Danas/Screenshot
VOYO logo

Pošto je općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku odbacilo kaznenu prijavu protiv Anne Dujić, kćeri šefa Hrvatskih šuma i člana HDZ-a Nediljka Dujića poznate po nazivanju vatrogasaca "nakazama" pred RTL-ovim kamerama ovoga ljeta, oglasio se DORH koji istražuje je li prijava protiv nje odbačena zakonito.

Iz DORH-a traže izvješće u predmetu odbacivanja kaznene prijave radi provođenja izvanrednog nadzora rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Državno odvjetništvo Republike Hrvatske zatražilo je od Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku dostavu izvješća sukladno članku 74. Zakona o državnom odvjetništvu o postupanju u navedenom predmetu u svrhu provođenja izvanrednog nadzora rada u konkretnom predmetu te je li bilo osnova za delegiranje postupanja u predmetu drugom državnom odvjetništvu.

S obzirom na javno objavljene informacije da bi kriminalističko istraživanje provodila policijska uprava u kojoj je podnositeljica prijave (oštećenica) ujedno i zaposlena policijska službenica, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske ocjenu o eventualnoj povredi institucionalne neovisnosti prepušta Ravnateljstvu policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske", poručili su iz DORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VRIJEĐALA POLICIJU I VATROGASCE /

Odbačena prijava protiv Anne Dujić: Ovo je obrazloženje općinskog državnog odvjetništva

Image
VRIJEĐALA POLICIJU I VATROGASCE /

Odbačena prijava protiv Anne Dujić: Ovo je obrazloženje općinskog državnog odvjetništva

Odbačena kaznena prijava

Prijavu protiv Anne Dujić ljetos je podnijela mlada šibenska policajka zbog psovke koju joj je Dujić uputila, ali i jer ju je zamalo pregazila kako bi prošla cestovnu blokadu koja je bila postavljena zbog požara. Dujić je prijavljena dva dana nakon incidenta jer je policajka u medijima prepoznala vozačicu i njezinu majku. Dujić se u svom iskazu branila da nije krenula vozilom na policajku, već da se ona naslonila na njezin auto i rekla joj da može proći dalje samo ako ju pregaze. Također se javno ispričala zbog vrijeđanja vatrogasaca.

Tužiteljstvo je ranije ocijenilo da su se njezine riječi odnosile na nekog neodređenog, ne na šibensku policajku. Dodali su da je očito Dujić bila u strahu za svoju obitelj i imovinu te je izrazila nezadovoljstvo situacijom u kojoj se našla pa je šibensko Općinsko državno odvjetništvo zaključilo da nije počinila nikakvo kazneno djelo.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović otklonio je mogućnost da je odbacivanje kaznene prijave protiv Anne Dujić povezano s politikom jer je riječ o kćeri HDZ-ovca Nediljka Dujića, rekavši kako članstvo u bilo kojoj stranci ne pomaže ako je prikupljeno dovoljno dokaza.

Božinović je dodao da valja pročitati obrazloženje, a paralelno ide i prekršajni postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U mandatu ove vlade nikada činjenica pripadanja nekoj političkoj stranci, pa i vladajućoj, nikome nije pomogla ako je bilo dovoljno dokaza", rekao je Božinović u izjavi medijima u Hrvatskom saboru.

"Ne mogu ulaziti u odluke državnog odvjetništva. Oni su analizirali njezinu kaznenu prijavu i izvješće koje je podnijela policiji'', kazao je ministar na pitanje znači li ta odluka da se ne vjeruje službenim osobama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Žena i kći Nediljka Dujića vatrogasce nazivaju nakazama

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo