DORH konačno skužio: / Nešto je trulo na Cvjetnom!

16.6.2010.
21:27
VOYO logo

''Postupajući po ranijim zahtjevima Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Ministarstvo kulture nam je dostavilo mišljenje ekspertnog tima tog ministarstva koji je uvidom u dostavljene dokumente i detaljnom usporedbom sa Konzervatorskom podlogom utvrdio izvjesna odstupanja u dijelu koji se tiče mogućnosti povećanja izgrađenosti dvorišta i dijelu koji se odnosi na dopušteno deniveliranje dijela Varšavske ulice'', stoji u priopćenju na internetskoj stranici DORH-a.

S obzirom na to, ali i s obzirom na činjenicu da je kriminalističko istraživanje koje je zatražio USKOK još u tijeku, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske dostavilo je spomenuto mišljenje Gradu Zagrebu – gradonačelniku, Gradskoj skupštini Grada Zagreba, Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva te Ministarstvu kulture radi daljnjeg postupanja sukladno njihovim zakonskim ovlastima i nadležnosti, dodaje se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav Tomašević iz Zelene akcije istaknuo je kako ovo nije kraj već početak nove faze u njihovoj kampanji.

''DORH je zapravo priopćio da je utvrđen niz nepravilnosti i nezakonitosti oko koeficijenta izgrađenosti projekta 'Cvjetni' kao i postavljanja rampe u Varšavskoj. Ovo nije kraj, nego zapravo početak nove faze u našoj kampanji jer po prvi puta imamo dvije institucije koje su se oglasile i ustvrdile da je bilo nezakonitosti. To je jako bitno jer dosad smo to tvrdili samo mi'', kazao je Tomašević za Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje da je moguće da priopćenje DORH-a ima veze sa prosvjedom u organizaciji Zelene akcije i Prava na grad najavljenim za četvrtak, ali upozorava da je to manje važno i da ''stvar treba odraditi do kraja''' te da sve sada ovisi o građanima.

''Svim smo institucijama dali rokove da se očituju, a sada su se oglasili Ministarstvo kulture i DORH i na osnovu ovog pomaka trebamo sada nastupiti prema gradskim vlastima i Ministarstvu graditeljstva'', rekao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201006160411006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo