IZGUBILA JE NADU /

Talijan pomoću naše priče našao vlasnicu izgubljenog prstena: 'Zahvalna do kraja života'

Image
Foto: Facebook/Vittorio Palmeri

Hrvatica je prsten izgubila na odmoru u Biogradu, a našao ga je Talijan koji se svim snagama trudio pronaći vlasnicu. Uz pomoć društvenih mreža i članka objavljenom na Danas.hr-u, prsten će se uskoro opet naći na ruci presretne Hrvatice

29.8.2024.
13:48
Facebook/Vittorio Palmeri
VOYO logo

Gotovo pa filmska priča o izgubljenom prstenu kojeg je na hrvatskoj plaži pronašao jedan Talijan dobila je sretan kraj! Uspješno je pronađena i vlasnica prstena, inače Hrvatica, zahvaljujući članku kojeg smo objavili jučer.

Image
ŽELI GA VRATITI /

Talijan koji je na plaži našao prsten Hrvatice za Danas.hr: 'Na njemu je skori datum, javio sam i policiji'

Image
ŽELI GA VRATITI /

Talijan koji je na plaži našao prsten Hrvatice za Danas.hr: 'Na njemu je skori datum, javio sam i policiji'

"Dobila je screenshot vašeg članka i prepoznala je prsten. Kontaktirala me i poslala fotografije prstena, vjerujem da su nastale na dan vjenčanja. Otišao sam na njezin profil i vidio da je udata za muškarca po imenu M. (ime poznato redakciji, op.a.) te sam imao dojam da bi onda doista mogla biti vlasnica", prepričava nam Vittorio Palmeri koji je pod svaku cijenu ovaj simbol vječne ljubavi želio vratiti osobi kojoj pripada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prsten je našao 18. kolovoza na biogradskoj plaži Dražica i dao se u potragu za vlasnicom. Jedini trag bio mu je ugraviran datum vjenčanja na prstenu i ime njezina odabranika. Objavio je fotografiju skupocjenog suvenira s plaže u jednoj Facebook grupi nadajući se da će ga vlasnica prepoznati.

Objava je uskoro skupila veliki broj lajkova, podijeljena je više od 150 puta, a mnogi su u komentarima navijali da ova priča dobije sretan kraj. Kada online potraga nije dala rezultate, obratio se i zadarskoj policiji vjerujući da po datumu s prstena mogu pretražiti maticu vjenčanih i suziti potragu za sretnim parom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda - bingo! Vlasnica je prepoznala izgubljeni prsten i javila mu se.

'Nisam mogla vjerovati da još ima tako dobrih ljudi'

"Pitao sam ju da mi kaže što je bilo ugravirano na prstenu što je i učinila. Umjesto punog imena, na njemu je velikim slovima bio ugraviran nadimak. Datum i ime koje mi je rekla su se poklapali s onime što piše na prstenu", dodaje Vittorio kojem će ljetovanje u Hrvatskoj ostati u posebnom sjećanju.

Vlasnica prstena je, pukom srećom, Hrvatica. Živi na području Varaždinskih toplica, a bez prstena je ostala na odmoru. Kad je shvatila da ga nema, izgubila je nadu da će ga ikada više pronaći.

"Stavljala sam kremu za sunčanje i otišla u more. Kad sam se vratila osjetila sam da mi na prstu nešto nedostaje. Pogledam i vidim da nema više prstena. Bilo mi je dosta mora i kupanja od tog trenutka. Tražili smo po plaži, čak i u moru, ali bezuspješno", prisjetila se za Danas.hr vlasnica D.B. koja je poštenom nalazniku zahvalna "do kraja života".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš kad je izgubila nadu, dobila je poruku (od poznanika, op.a.) s člankom koji smo objavili i pitanjem je li to možda njezin prsten. "Definitivno je", bila je sigurna čim je vidjela fotografiju. "Ali, onda je bio problem pitanje kako doći do gospodina koji ga je našao. Ali moje uporne kćeri istraživale su po Facebooku i uspjele pronaći njegovu objavu", kazala nam je.

I sve ostalo je povijest jer prsten će se uskoro opet naći na njezinoj ruci. Vittorio, koji se u međuvremenu vratio u Italiju, danas će ga predati kuriru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nadam se da ćemo se upoznati'

"Nisam jednostavno mogla vjerovati da ima još tako dobrih ljudi. Koliko si je taj gospodin dao truda da pronađe vlasnicu. Kapa do poda", dodaje presretna Hrvatica koja se nada da će sa suprugom jednog dana upoznati Talijana koji im je vratio osmijeh na lice.

"Ako bude na odmoru u blizini, naravno da ćemo se upoznati. Suprug i gospodin trebaju nazdraviti s pivom", kroz šalu nam govori D.B.

Istom se nada i Vittorio koji je ovoga ljeta s obitelji bio na roadtripu u Hrvatskoj, a posebno ga je oduševila kontinentalni dio Lijepe naše.

"Nadam se da će vlasnica prstena imati lijepo sjećanje na mene, kao što ja imam na vašu prekrasnu zemlju. Posjetili smo dosta mjesta, more i obala su divni, ali ja sam se zaljubio u sjever zemlje i unutrašnjost. Šume su vam fantastične, a područje Učke i Plitvice oduzima dah. Volim Krk, Grožnjan i Motovun, a vjerojatno ste mogli pretpostaviti da sam dio svog srca ostavio kod vas", kazao nam je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planovi o povratku u Lijepu našu već se kuju. Nada se da će se to i ostvariti, a volio bi također posjetiti jugoistok naše zemlje. Osim čudesnih pejzaža i prirode, ljubitelj je i hrvatskog piva.

"Žena mi je Ukrajinka pa sam probao nekoliko ukrajinskih i ruskih piva. Svidjela su mi se, a hrvatska su piva prilično slična i jako dobra", zaključuje Vittorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Turisti u japankama na Biokovu? Banda uzvratila i stvorila hit: 'Nehoć žepke na Biokovo!'

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo