Dolazak do nekih otoka na Jadranu ove godine po novoj regulaciji

Od Nove godine stupili su na snagu novi-stari plovidbeni redovi na ukupno 50 državnih trajektnih, katamaranskih i brodskih linija duž Jadrana.

5.1.2015.
9:03
VOYO logo

Kako doznaje Slobodna Dalmacija iz Agencije za obalni linijski pomorski promet, nema većih promjena u odnosu na lanjski raspored plovodbenih linija s otoka prema kopnu ili u suprotnom smjeru, a jedina veća izmjena tiče se pruge Valbiska-Lopar na kojoj je umjesto broda 'Nosač' iz flote 'Linijske nacionalne plovidbe' (LNP) iz Splita od 1. siječnja zaplovio Jadrolinijin trajekt 'Krk'. Ujedno, postoje određene najave da će se na toj liniji izmijeniti postojeći plovidbeni red.

Kako će se prometovati na najfrekventnijim linijama?

Na najfrekventnijim prugama koje povezuju Supetar i Split, te Zadar i Preko, Jadrolinijini će trajekti izvan ljetne sezone i dalje isplovljavati po devet odnosno 15 puta svakog radnog dana, dok će se tijekom turističke 'špice', od 3. srpnja do 30. kolovoza, iz splitske luke prema Braču i u suprotnom smjeru ploviti po 14 puta, a iz Zadra do Ugljana i natrag po čak 18 puta. Stari Grad na Hvaru bit će povezan sa Splitom po tri puta dnevno u oba smjera, dok je tijekom ljetne sezone predviđeno i po sedam partenci u oba smjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od rijetkih promjena uvedena je na posljednjem isplovljavanju Jadrolinijina trajekta iz Splita prema Rogaču na Šolti, jer je tijekom cijele godine, osim u samoj sezonskoj špici, između 3. srpnja i 30. kolovoza, predviđena svakodnevna partenca u 20.30 sati umjesto u dosadašnjeg termina u 19 sati. Tako će trajekt svakog radnog dana, te vikendima i blagdanima isplovljavati dva sata nakon zadnje partence LNP-ova dvotrupca koji plovi na istoj liniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo